50 AKÜLÜ ENGELLİ ARACI TÖRENLE DAĞITILDI

 Valilik önünde gerçekleşmesi planlanan, fakat hava muhalefeti nedeni ile İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen törene; Vali Ali Yerlikaya, Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Orhan Perçinlioğlu ve üyeleri ile dağıtımı yapılan 50 akülü engelli aracını almaya gelen hak sahipleri ve onların yakınları ile basın mensupları katıldı.


Vali Ali Yerlikaya törende, “Engellilerin ülke nüfusunun yüzde 12'sini oluşturduğunu, bu nedenle de günlük hayatta karşılaştıkları sıkıntılara çözüm bulmanın sosyal devlet anlayışının temel hedefleri arasında yer aldığını kaydetti. İlin bütçesini İl Özel İdaresi ve  İl Genel Meclisi'nin yaptığını ifade ederek, törende bulunan başkan dahil 35 üyenin 2012 yılı bütçesi yapılırken bu gerçekliği göz önünde bulundurularak, en modern donanıma sahip akülü engelli aracı alımı için 100.000 lira ayırdıklarını belirterek, bütçeyi yapan ve bu işte emeği geçen herkese teşekkür etti. Vali Ali Yerlikaya, "Özürlü olan ve gelir durumu açısından daha geride bulunan, dolayısı ile özür nispeti bakımından geride olan vatandaşlarımıza, bu hizmetin ilçelerimiz, beldelerimiz ve köylerimizde hakkaniyet ölçüleri içerisinde özel idarenin tespit ettiği kişilere sağlandığını” ifade etti.
Vali Ali Yerlikaya, ”Bu hizmete vesile olmaktan dolayı son derece sevinçli olduklarını, bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ederek, Allah hepimizi sağlık sıhhat ve afiyetten ayırmasın" dedi. Engelli vatandaşlara ise “Hayata engel gözlüğü ile değil, çok mükemmel bir yaşama heyecanı ile  bakmalarını ve etrafına pozitif enerji saçmaları temennisinde bulunarak, "Biz STK'larımız ile 852 bin Tekirdağlı hemşehrilerimizi özellikle de engelli vatandaşlarımızı seviyoruz” dedi. Vali Yerlikaya, "Bu hizmetin engelli vatandaşlara; kimseye muhtaç olmadan bir yaşam yakalamaları ve ekonomik özgürlüklerine kavuşmak için emek sarfetmeleri amacı ile, sosyal devlet anlayışının gereği olarak verildiğini” söyledi. Tören, araçların hak sahiplerine dağıtılması ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.
http://www.habercorlu.com/haber/gundem/50-akulu-engelli-araci-torenle-dagitildi/6006.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ