Görmeyene banka haram!


TÜRKİYE’de ilk kez görme engellilere mahkeme kararıyla öğretmenlik hakkı tanınmasını sağlayan 24 yıllık tarih öğretmeni görme engelli Ali Ercan Ankara, Kahramanmaraş ve Adana’da uzun yıllar tarih öğretmenliği yaptıktan sonra isteği üzerine İstanbul’a tayin edildi
. Girdiği sınavla Anadolu liselerinde öğretmenlik yapma hakkı kazanan Ali Ercan, önümüzdeki ay Beykoz Anadolu Lisesi’nde göreve başlayacağından okul yönetimi bankada “maaş hesabı” açtırmasını istedi. Okulun anlaştığı banka şubesine giden öğretmen Ercan’a iddiasına göre görevli memur “Görme engellilere hesap açamıyoruz” dedi. Ercan, banka memuruna daha önce görev yaptığı illerdeki bankalarca hesap açıldığını söyledi. Banka memurunun “Yanlış yapmışlar, aynı yanlışı ben yapamam” diye cevap verdiğini belirten Ercan, bankadan ayrıldığını anlattı. Banka şubesi görevlileri, bankanın mevzuatında görme engelli ve okuma yazma bilmeyen kişilere hesap açılabilmesinin noter huzurunda olması veya 2 tanık bulunması şartıyla mümkün olduğunu ifade etti.

‘BU NEGATİF AYRIMCILIKTIR’
Şubat ayı maaşını çekemeyebileceğini dile getiren Ali Ercan, “Bankanın bu yaptığı engellilere karşı negatif ayrımcılık. Oysa Anayasa’da ‘Engellilere pozitif ayrımcılık yapılır’ der. Hükümet yetkililerinin de bu ayrımcılığa son verilmesi için bankaları uyarmasını diliyorum” dedi.
Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)
http://www.haberturk.com/gundem/haber/812115-gormeyene-banka-haram

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ