Engelliler için çalışıyoruz

Engelli vatandaşların yaşadıkları sorunlarını duygusal yaklaşımla değil, kalıcı çözümler üreterek giderme düşüncesinde olduklarını kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili ve Engelliler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü  Muzaffer Yurttaş, “Bu kapsamda adımlar atmaktayız.
Engelli vatandaşlarımız için kurulan koordinasyon merkezlerinde engelli vatandaşlarımız ile birebir ilgilenilmektedir. Engelliler dört duvar arasına sıkıştırılmış, eline ne verirseniz, önüne ne koyarsanız onu yiyen bireyler değil, üreten, zevk sahibi, herkes kadar arzuları, duyguları, idealleri olan bireylerdir. Beyaz baston kör için bir özgüven aracıdır. Beyaz baston, körlerin yalansız dili ve en dolaysız sembolüdür. Beyaz baston sayesinde görme engellilerimiz, engelleri aşarak, kimseye yük olmadan mesafeleri aşmakta ve özgürlüklerini yaşamakta olup hayatın her alanında başarılarını kanıtlamışlardır” ifadesinde bulundu.

“ALFABEYİ ÖNEMSİYORUZ”

Braille Alfabesi ile hazırlanan Kur’an-ı Kerim çalışmasının tamamlandığını ifade eden Milletvekili Muzaffer Yurttaş. “Her il ve ilçede 1-2 camiyi engellilerin ulaşabileceği hale getirmeye çalışıyoruz. Sesli kitapların sayısının daha da artırılması için çalışmalıyız. Partimizin Engelliler Koordinasyon Merkezi’nde görevli ve 14 ilden sorumlu bir Koordinatör milletvekili olarak Bakanlıklarımız ve kurumların yaptıkları çalışmaları yakından izliyor ve takip ediyoruz. Yeni yapılan tüm binaların engellilerin erişebileceği şekilde yapılması gereklidir. Basılan her kitap % 3-5 oranında Braille Alfabesi ile ya da sesli kitap olarak basılmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın daha rahat ve huzurlu yaşam sürmeleri konusunda yerel yönetimlere de büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu konuda vatandaşlarımızı ve belediyelerimizi daha hassas ve duyarlı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.  
      http://www.manisahabergazetesi.com.tr/v2/haber-5109-Engelliler-icin-calisiyoruz.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ