ENGELLİ KADINLAR BİR ARAYA GELECEK

 Engelli Kadınlar Derneği ve Sabancı Vakfı'nın geliştirdiği 'Engelli Kadınların Hak Temelli Mücadele Adımları' projesi kapsamında Samsun'da engelli kadınlara yönelik çalışmalar yürütülecek.
Samsun Öğretmenevi'nde Engelli Kadınlar Derneği ve Sabancı Vakfı yetkilileri geliştirdikleri 'Engelli Kadınların Hak Temelli Mücadele Adımları' projesi hakkında basın toplantısı düzenlediler.

Konu hakkında bilgi veren proje koordinatörü Gizem Sarıgül, projenin Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı tarafından desteklendiğini söyledi. Sarıgül, "Engelli Kadınların Hak Temelli Mücadele Adımları projesiyle ayrımcılık, engellilik, toplumsal cinsiyet, kadına yönelik şiddet, hak temelli mücadele gibi konularda farkındalık çalışmaları yürüterek her engelli kadının içinde bulunduğu süreç üzerine düşünmesine aracılık etmeyi amaçlamaktayız. Böylece her engelli kadının karşılaştığı sorunların çözümünde aktif bir rol almasını beklemekteyiz" dedi.
Dernek üyesi Avukat Arzu Şenyurt Akdağ ise Samsun, Ankara ve İzmir'de ilgili kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri ile bağlantı kurularak 60 engelli kadına ulaşılmanın hedeflendiğini söyledi. Akdağ, "25 ve 27 Ocak 2013 tarihleri arasında Samsun'da ki toplantılarınızda en az 50 yeni kadına, toplamda ise 150 kadına ulaşılması planlanmaktadır. Eğitim alan 60 engelli kadın tarafından düzenlenmesi beklenen yerel etkinliklerin detayları, 3 gün sürecek atölye çalışmaları sırasında katılımcılarla netleştirilecektir" diye konuştu.
http://www.haberflash.com/ENGELLI-KADINLAR-BIR-ARAYA-GELECEK-33660.html#.UQjB4GcXZr0

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ