ŞIRNAK GENÇLİK SPOR MÜDÜRÜ'NDEN ENGELLİ ATLETİZMCİNİN EVİNE ZİYARET


Şırnak Gençlik Spor Müdürü'nden engelli atletizmcinin evine ziyaret

Şırnak İl Gençlik ve Spor Müdürü Selahattin Yürenç, Uludere’nin Taşdelen Köyü’nde oturan engelli ateltizm sporcusu Bayram Yılmaz’ı evinde ziyaret etti.


Köydeki bir göz odasında babasının köy koruculuğu maaşıyla hayata dört elle ve mutlu olarak tutunan Bayram Yılmaz’ı tebrik eden Müdür Selahattin Yürenç, “İnşallah senin için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Önce seni Gençlik Spor Kulübümüze kaydedip lisansını çıkaracağız. Daha sonra durumunu Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan vasıtası ile Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç’a bildireceğiz. Engelli Federasyonumuzla irtibata geçip senin bu engel tanımayan azmini İnşallah istediğin noktalara getirmeye çalışacağız.” dedi.

Bayram Yılmaz’ın babasının Bayram’ın 29 Ekim Cumhuriyet Kupasında İl birinciliği haberini çerçeveletip evin başköşesine asması Yürenç’i mutlu etti.

ENGELLİ SPORCUNUN ACI DRAMI
Şırnak'ta, 2004 yılında bastığı mayın; iki kolunu dirsekten ve bir gözünü tamamen aldı ama o engel tanımıyor. 17 yaşındaki başarılı engelli sporcu Bayram Yılmaz ise Şenoba Nurettin Asan lisesi öğrencisi olduğunu, 2004 yılında hayvanlarını otlatırken mayın patlaması sonucu her iki kolumu dirsek hizasından, sağ gözümü tamamen, sol gözümü de kısmen kaybettiğini ve yüzünde şarapnel izleri kaldığını söyledi. Spora küçük yaşta ilgi duymaya başladığını, bu ilgisinin yaşadığı vahim olaydan sonra bitme noktasına geldiğini kaydeden Bayram Yılmaz, “Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupasına Uludere ilçemiz adına atletizm dalında katıldım. Akranlarım engelli olmamasına rağmen 800 metre koşuda onları geçerek birinci oldum. İl Müdürümüz Selahattin Yürenç benim bu başarımı duyup benimle yakından ilgilendi ve Bayram senin için elimden geleni yapacağım demesi üzerine bende tekrar umutlandım. Taşdelen Köyümüzde her gün antrenman yapıyorum. Artık köydeki yaşıtlarım da benimle spor yapıyor.” diye konuştu.
CİHAN 

http://www.showhaber.com/sirnak-genclik-spor-mudurunden-engelli-atletizmcinin-evine-ziyaret-630854h.htm

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ