Gümüşhane'de Engellilere Destek Projesi


Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Engelliliği Oluşturan Nedenlerin Araştırılması ve Toplumu Engelliliğin Önlenmesi Konusunda Bilgilendirme, Bilinçlendirme Projesi'nin başarıyla tamamlandığı bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, engellilik oranı bölgelere göre incelendiğinde, ortopedik, görme, işitme, dil ve konuşma ile zihinsel engelli olanların Karadeniz Bölgesi'nin diğer bölgelerden yüzde 3,22 oranında daha fazla olduğuna dikkat çekti. Bu gerçekten hareketle Beyaz Ay Derneği Gümüşhane Şubesi ortaklığıyla bir proje yaptıklarını anlatan Altuntaş, "Amacımız, toplumun bilinçlenmesi sağlamak, engelli ve yakınlarının günlük hayatlarını kolaylaştıracak eğitimi vermek ve hedef kitleye özürlü tanımının ne olduğu, özürlü hakları, ortopedik özürlülere yönelik egzersiz çalışmaları, bireysel bakım planı ile özürlülere yönelik koruyucu ve önleyici hizmet modelleri konularında eğitim verilmiştir. Eğitim faaliyetlerimizde; hane halkının özürlü bireye yönelik nasıl davranılması gerektiği, onunda hakları olduğuna yönelik sosyal, ekonomik ve kültürel bilgi paylaşımının yapılması gerektiği, özürlülüğün ayıplanacak bir şey olmadığı, onların da toplumun bir bireyi olduğu konulara anlatıldı." dedi.
Özürlülüğün önlenmesine yönelik eğitim faaliyetlerine katılacak 700 kişinin belirlendiğini kaydeden Altuntaş, bu kişiler üzerinde tarama testi uygulandığı bilgisini verdi. Altuntaş, 12 ay boyunca süren projenin başarılı bir şekilde tamamlandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ