ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK YAPILIYOR



Engellilere Pozitif Ayrımcılık Yapılıyor

Samsun'un Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.

AK Parti MKYK Üyesi ve eski İstanbulMilletvekili Lokman Ayva, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti. Ziyaretinden dolayı Ayva'ya teşekkür eden Başkan Genç, Canik Belediyesi olarak engelli vatandaşları önemsediklerini söyledi. Genç, "Engellilik sadece engelli vatandaşlarımız ve ailelerini değil, tüm toplumu ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Biz de engellilerimizi toplumumuzun hiçbir noktasında ötekileştirmeden, sosyal bağlarımızı daha da kuvvetlendirerek, gereken değeri ve önemi vermeyi görev biliyoruz." dedi.
Türkiye'de 8,5 milyon engelli bulunduğunu hatırlatan ve engellilerin toplumun ayrılmaz birparçası olduğunu vurgulayan Genç, "Bu gerçeği kimse görmezden gelemez. Biz Canik Belediyesi olarak engellilerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Engellilerimizin yaşamlarınıkolaylaştırıcı çalışmalar yapıyoruz. Canik ilçemizde geliştirdiğimiz her projemizi engelli vatandaşlarımızın yararlanabileceği şekilde yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımıza katılımcı ve üretken insanlar haline getirme yolunda eğitim, kurs gibi imkanlar sunuyoruz." diye konuştu.

"TÜM KESİMLERİ KUCAKLIYORUZ"

Engellilerin yaşam konforunu artırmayı amaçladıklarını belirten Başkan Osman Genç, "AK Parti hükümetimiz de engellilerimiz için birçok yasal düzenlemeler ve iyileştirmeler yaptı. Bizler fırsat verildiğinde engelli insanlarımızın ne büyük başarılara imza attıklarını biliyoruz. Engellilerimizin sıkıntılarını bizim sıkıntımız olarak görüyoruz ve öyle hissediyoruz. Bizler, anayasamızda da ifade edilen sosyal devlet ilkesini en güçlü, en adil, en verimli bir şekildeişletmeye, engelli kardeşlerimizle birlikte tüm kesimlerimize kucak açmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Engellilere yönelik çalışmaları nedeniyle Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür eden AK Parti MKYK Üyesi ve eski Milletvekili Lokman Ayva da şunları söyledi: "Canik Belediyemizin engellilere verdiği değer ve yaptığı çalışmalar bizleri gelecek adına umutlandırıyor. Bu bakımdan başkanımıza teşekkür ediyorum. AK Parti hükümetimiz de bu zamana kadar engellilere verilmeyen değeri vermiş ve engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcıbirçok çalışma yapmıştır." 
http://www.aktifhaber.com/engellilere-pozitif-ayrimcilik-yapiliyor-707551h.htm

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ