Engelli Vatandaşa Fatura Şoku


Engelli Vatandaşa Fatura Şoku
Lefkoşa’da 53 yaşındaki engelli vatandaş Tarık Şenkaya’nın evinde beş günden beri elektrik yok. “Muafsınız” dendiği için yıllarca elektrik parasını ödemeyen ve ne yazık ki muaf olmadığını çok geç öğrenen 745 TL aylık gelirli Şenkaya, 100 bin TL’yi aşan borcu nedeniyle elektriksiz kaldı.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), 75 yaşındaki annesi ile birlikte Atatürk Meslek Lisesi ile Sivil Savunma Başkanlığı arasındaki bölgedeki evlerinde yaşam süren, kas erimesi nedeniyle yatağa mahkum olan Tarık Şenkaya’nın evinin elektriğini kesti.
Şenkaya, elektrikle çalışan özel bir vinçle kalkıp tuvalet ve banyo ihtiyacını görüyor.
Kas erimesi yanında, şeker hastası olan Şenkaya, buzdolabında tutmak zorunda olan insülin iğnelerinin de bozulmak üzere olduğunu söyledi.
KIBRIS’a konuşan Ortaköy doğumlu Şenkaya, yataktan çıkamadığını, tuvalete gidemediğini, vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar oluştuğunu belirtti.
Geçtiğimiz hafta salı günü elektriklerinin kesildiğini anlatan Şenkaya, “20 yıl kadar önce bize elektrik parasından muaf olduğumuz söylendi; meğer ikinci sene muaf olmamışız, bir ay ödemedik, haktan yararlandık, sonra borç ve faizi birikti, şimdi 100 bin TL’yi aştı, 745 TL ile nasıl ödeyeyim?” diye sordu.
Şenkaya, “Çoğalınca, veremedik, şimdi kestiler, konuşmadığım yetkili kalmadı” dedi.

“Başbakanı cep telefonundan aradım”
Başbakan İrsen Küçük’ü cep telefonundan aradığını ve sorununu aktardığını anlatan Şenkaya, “Sayın Başbakan, ‘eşim halledecek bu sorunu merak etmeyin’ dedi ama sözünde durmadı” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’nin de kendisine “İstersen seni hastaneye kaldırabiliriz” dediğini, Ekonomi Bakanı Sunat Atun’un ise “İstersen bir bakım evine gönderebiliriz” dediğini öne süren Şenkaya, “Bir ara iki hemşire geldi, gitti, bir tek gündü o da… Ben evimde kalmak istiyorum” diye ekledi.
Şenkaya, yaşadıkları nedeniyle EL-SEN’i suçlamadığını da kaydederken, “Ben ve benim gibilerin başına gelenlerin sorumlusu hükümetlerdir, devlettir” dedi.


Kaynak: http://www.gundemkibris.com/engelli-vatandasa-fatura-soku-47227h.htm#ixzz2FxSTyu3C
Follow us: @GundemKibris on Twitter | GundemKibris on Facebook

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ