Eceabat'ta Engelliler İçin Eğlence Programı

Eceabat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı projeleri kapsamında hayata geçirilen Engelli Kafe öğrencileri, düzenlenen eğlence programında, şiirler okudu, bale gösterisi sundu. 

Engelli Kafe eğitimcileri ve öğrencileri, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü Dinlenme Tesisleri'nde, çalışmaları ile ilgili eğlence programı hazırladı. 

Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay, programda yaptığı konuşmada, Engelli Kafe'nin 3-4 aylık bir deneyim sürecinde büyük başarı sağladığını belirterek, yediden yetmişe herkesin bu projeye katılım sağlayarak destek olduğunu söyledi. 

Engelli kursiyerler, anlamlı sözlerin yazılı olduğu pankartlarla protokolün önünden geçiş yaptıktan sonra "Mavi kapak toplama" kampanyası çerçevesinde topladıkları 10 bin adet mavi kapağı, Türkiye Görme Engelliler Çanakkale Şube Başkanı İbrahim Battal'a teslim etti. 

Kursiyerlerden Tuğçe Tığrak ve Sezin Özçalık "Dur Yolcu" isimli şiiri okudu, bazı kursiyerler ise küçük asker dörtlüğünü seslendirdi. 

Ayşe Şehin'in "Engelli kafe" için yazdığı şiiri okumasının ardından, Şennur Olcay bale gösterisi sundu. 

Halk oyunları gösterilerinin ardından öğrenciler, "Engelli Kafe Hatırası" olarak Kaymakam Akçay ve eşine el sanatları ile yapılmış bir obje hediye etti. 

Engelli öğrencilerin yaklaşık 3 aylık sürede yaptığı el sanatları sergisinin açılışının da yapıldığı programa, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, daire amirleri ve engelli öğrencilerin aileleri katıldı.

Muhabir : Bülent Ersöz / Fikriye Susam Uyar 

Yayıncı : Doğan Sarıtaş - ÇANAKKALE
http://www.sondakika.com/haber/haber-eceabat-ta-engelliler-icin-eglence-programi-4208561/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ