CHP'den, engelliler için "engelsiz" yılbaşı balosu



CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından engelli vatandaşlar için Fuar 4 no'lu holde "engelsiz" ismiyle yılbaşı balosu düzenlendi. Yaklaşık 3 bin engelli vatandaşın katıldığı etkinlikte CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Yakup Akkaya, CHP İzmir milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe ve belediye başkanları da yer aldı. Baloda engelli vatandaşlar, müzik eşliğinde dans edip, eğlendi. Engelli grupların yaptığı dans gösterisi büyük beğeni topladı. CHP'li Keskin, sahneye çıkan Buca Belediyesi engelli korosuyla birlikte "İzmir Marşı'nı" söyledi. 

Baloda bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Sosyal demokrat dünya görüşünde hedef insanların mutlu olmasıdır. Toplumdaki eşitsizliğin giderilmesi sosyal demokrat dünya görüşünün vazgeçilmez ilkesidir. Sosyal demokrasi, engellisi ve engelsizi ile toplumda eşit yaşayabilmenin koşullarını yaratmaktır. Engeller, insanların birey ve toplum olarak eşitlikçi bir anlayışı benimsemeleri ile kaldırılacaktır. Engelliler ile ilgili uluslararası düzeyde düzenleme yapılmamıştır. Onlar kendi kaderlerine terk edilmiştir. Toplumumuzun ayıpı, alın kiridir. Eğer toplum engelli yurttaşlarına bunu sağlayamıyorsa o toplumu çağdaş bir toplum olarak nitelendiremeyiz. Engellilere bakan yurttaşlarımız bunun karşılığını alamamaktadır. Sosyal demokrat iktidarda ilk işimiz engellilerin engellerini kaldırmak olacaktır" dedi.

Sizlerle omuz omuzayız
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise "Hayat engellerle dolu. Ama ilk önce kafalardaki engellerin kaldırılması gerekiyor. Engelleri kaldırmak için, fırsat eşitliği yaratılması için mücadele veriyorsunuz. Bu mücadele yalnız olmadığını bilmenizi istiyoruz. CHP olarak engellerin aşılması için sizlerle omuz omuza olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise, CHP olarak engellilerin sorunları ile yakından ilgilendiklerini ifade ederek şöyle konuştu: "Bu projeyi il yönetim kurulu üyemiz Hüseyin Mutlu Akpınar bana ilettiğinde bir dakika bile düşünmeden, 'bu baloyu yapmamız gerekiyor' dedim. Parti olarak önümüzdeki yerel seçimlerde belediye meclislerinde engelli yurttaşlarımıza yer vereceğiz. Önümüzdeki yerel seçimlere CHP olarak el ele, kol kola gireceğiz." 

'8.5 milyon vatandaş dört duvar arasında'
Türkiye Sakatlar Federasyonu Genel Başkanı Şükrü Poyraz, TUİK verilerine göre ülkemizin yüzde 12.29'unun engelli olduğunun ifade edildiğini belirterek, "8.5 milyon yurttaşımız, suç işlemiş gibi evlerinde, dört duvar arasında vakit geçiriyor. Sakatlığın sebebi başta trafik kazaları, akraba evlilikleri ve ne olduğu belli olmayan terör. Madem ülkemiz sosyal devletse bu engellilere sahip çıkması gerekiyor. Hala mavi kapak toplayıp sandalye almaya çalışılıyorsa ortada sosyal devlet yoktur" diye konuştu

http://www.yeniasir.com.tr/YerelPolitika/2012/12/23/chpden-engelliler-icin-engelsiz-yilbasi-balosu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ