'2013 yılında yüzbinlerce kişide farkındalık yaratmayı hedefliyoruz'


'2013 yılında yüzbinlerce kişide farkındalık yaratmayı hedefliyoruz'
Koç Holding, Ülkem İçin Projesi’nin 2012 – 2013 yılı uygulaması olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğinde hayatageçirdiği ‘Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi’ni Koç Topluluğu çalışanları ve Ülkem İçin Elçisi bayilerinin desteği ile tüm Türkiye’ye yaydı.

Projenin başladığı Mayıs 2012’den itibaren Koç Topluluğu şirketlerinde ve 20 ilde düzenlenen “Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri”ne 27 bini aşkın kişi katıldı. Koç Holding Üst Düzey Yöneticiler Toplantısı’nda Ülkem İçin Engel Tanımıyorum projesine destek veren en başarılı şirket ve illere ödüllerini veren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, “Projemiz ilk yılında tüm Türkiye’yi etkileyen duyarlılık bilinci ile büyük ve önemli adımlar attı. 2013 yılında projemizin uygulama adımları artarak devam edecek. Koç Topluluğu’nun değerli çalışanları ve Ülkem İçin Elçisi bayilerimizin desteği ile Türkiye’nin dört bir yanında düzenlediğimiz Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri aracılığı ile 2013 yılında yüzbinlerce kişide farkındalık yaratmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Koç Holding, 2006’dan bu yana yürüttüğü ‘Ülkem İçin Projesi’ kapsamında 2012 yılında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğinde ‘Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi’ni hayata geçirmişti. Ülkem İçin Engel Tanımıyorum projesi Koç Topluluğu şirketleri ve Ülkem İçin Elçisi olan bayilerinin desteği ile iş hayatında ve sosyal hayattaengellilerin yaşam kalitelerinin iyileştirilmesine destek olacak uygulamalarda rol model olmayı ve engelliler konusunda toplumsal bilincin ve duyarlılığın oluşturulmasını sağlamayı amaçlıyor.
Şirket birincileri Tofaş ve Aygaz
Koç Holding 2012 yılı Üst Düzey Yöneticiler Toplantısı’nda Ülkem İçin Engel Tanımıyorum projesi kapsamında gerçekleştirilen Şirket Uygulamaları ve Ülkem İçin Elçisi Bayilerin İl Uygulamalarıödüllendirildi. Şirket ölçeğine göre iki ayrı kategoride yapılan ödüllendirme kapsamında tek lokasyonda 2.500’ün altında çalışan sayısı olan ve 2.500’ün üzerinde çalışan sayısı ile birden fazla lokasyonda faaliyet gösteren şirketler mercek alındı. Bu kapsamda Aygaz ve Tofaş gerçekleştirdikleri “Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri” ile birincilik ödülüne layık görüldüler. Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu ve Tofaş CEO’su Kamil Başaran ödüllerini Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’tan aldı.  
Batman ve İzmir en başarılı iller
Ülkem İçin Projesi kapsamında 2012 yılında 20 ilde farkındalık eğitimleri düzenlendi. Düzenlenen eğitim sayısı, eğitimlere katılan kişi sayısı, yapılan duyuru çalışmaları, engelli dostu uygulamageliştirilmesi ve engellilere sunulan imkânların iyileştirilmesi kriterlerinin göz önünde bulundurulduğu ödüllendirme sisteminde İzmir ve Batman bu kriterleri başarı ile tamamladı. İzmirÜlkem İçin Elçisi Arçelik Bayii Aşkın Baysal ve Batman Ülkem İçin Elçisi Arçelik Bayii İhsan Boraködüllerini Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’tan aldı.
Oya Ünlü Kızıl: Başarı öyküleri artarak devam ediyor
2012 yılı Üst Düzey Yöneticiler Toplantısı’nda Ülkem İçin Engel Tanımıyorum projesi kapsamında öne çıkan başarı öyküleri de katılımcılar ile paylaşıldı. Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişimDirektörü Oya Ünlü Kızıl, Koç Topluluğu şirketleri ve Ülkem İçin Elçisi bayilerin projeye olan sahipliliğinin her geçen gün Türkiye çapında dalga dalga yayılarak büyüdüğüne dikkat çekerken, projenin ilk 6 ayında atılan adımların adeta başarı öyküsüne dönüştüğünü vurguladı. Bu başarı öykülerinden bazıları şöyle:
-          Amerikan Hastanesi’nin 8 uzman doktoru “Engelliliğe Karşı Önlümler Kılavuzu”nu hazırladı.
-          Yapı Kredi Bankası “Engelsiz Bankacılık” başlığı altında görme engellilere yönelik faaliyete geçirilen 265 ATM ve fiziksel engellilere yönelik faaliyete geçirilen 40 ATM ile projeye katkı sağladı.
-          Yapı Kredi, genel müdürlük binası, bankacılık üssü ve 30 şubesinde, Arçelik 1 işletme, 5 bayii ve 1 mağazasında, Otokoç ise merkez binası ve 4’ü Birmot olmak üzere 8 şubesindetamamladığı fiziksel iyileştirme çalışmaları ile örnek olmaya devam ediyor.
-          Gerçekleştirdiği engelli dostu uygulamalar ile dikkat çeken Ford Otosan ise projenin ilk 6 ayında 40’dan fazla eğitim düzenledi. Öte yandan Ford Otosan bünyesinde görev yapan engelli çalışanlar tarafından kurulan Tiyatro Topluluğu “Ferhat ile Şirin” oyununu sergiledi.  
-          RMK Marine, proje kapsamında BJK Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na sponsor oldu.
-          179 gönüllü çalışanına ‘Konuşmak Elimizde’ projesi kapsamında işaret dili eğitimi veren Yapı Kredi, aynı zamanda GETEM işbirliği kapsamında, YKY’den çıkan her kitabın sesli kitap formatı ile internet üzerinden indirilmesini sağlama çalışmasıyla başarısını sürdürdü.
-          Tokat Ülkem İçin Elçisi Arçelik Bayii Kadim Duymaz, Tokat Belediyesi Sakatlar Derneği veŞehiriçi Taşımacılık Kooperatifi işbirliğiyle engelli dostu iki adet toplu taşıma otobüsünün şehiriçinde faaliyete geçmesine öncülük etti.
Ülkem İçin Projesi Hakkında:
Ø  2006 - 2007 yılları uygulaması olarak yerel kalkınmaya destek olan 387 yerel proje hayatageçirilmiştir.
Ø 2008 - 2009 yılları uygulaması olarak ülke geneline yaygın olarak yeşeren 7 Ülkem İçin Ormanında 1.084.000 fidan dikilmiş ve 18.000 çocuğa çevre eğitimi verilmiştir.
Ø 2010 - 2011 yılları uygulaması olarak gönüllü ve düzenli kan bağışçısı kazanım kampanyası ile 103.000 kişi bilinçlendirilmiş ve bağışlanan 83.579 ünite kan bağışlanmıştır.
http://www.aksam.com.tr/2013-yilinda-yuzbinlerce-kiside-farkindalik-yaratmayi-hedefliyoruz--157072h.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ