Müftülük Öncü Oldu, Engelli Vatandaşlar Akülü Araca Kavuştu


Haber: Müftülük Öncü Oldu, Engelli Vatandaşlar Akülü Araca Kavuştu

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Engelsiz cami, engelsiz ibadet projesi' kapsamında Seyhan, Çukurova Yüreğir ve Kozan müftülüklerinin öncülüğünde yapılan kampanya ile engelli vatandaşlar için 8 akülü araç alındı.


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Engelsiz cami, engelsiz ibadet projesi' kapsamında Seyhan, ÇukurovaYüreğir ve Kozan müftülüklerinin öncülüğünde yapılan kampanya ile engelli vatandaşlar için 8 akülü araç alındı. İl Müftülüğü tarafından düzenlenen törende akülü araçlar ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Programa katılan İl Müftü Vekili Sezai Erdal, 'Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet Projesi' çerçevesinde bir çok faaliyet gerçekleştirdiklerini söyledi. Din görevlilerinin hutbe ve vaazlarında konuyla ilgili cemaati aydınlatmaya çalıştığına dikkat çeken Erdal, " Bu çalışmalarımızdan birisi de özürlü kardeşlerimize akülü araba hediye etmek oldu." dedi.
Ülkede yaklaşık 8 milyon engelli vatandaşın bulunduğunu hatırlatan Erdal, bunlara karşı herkesin sorumluluğunun bulunduğunu vurguladı. Devletin özürlü, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara değer verdiğini ifade eden Erdal, "Bu değerin bilincinde olduğumuz için gereken hassasiyeti gösteriyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde bu tür yardımlarımız devam edecek. Onların hayatlarındaki engelleri bir nebze olsun azaltmak bizi mutlu ediyor." şeklinde konuştu.
Akülü aracın hayatını kolaylaştıracağını söyleyen 60 yaşında Hasan Ulusoy ise maddi durumunun akülü araç almaya müsait olmadığını dile getirdi. İl Müftülük Konferans Salonu'ndaki törende sevincini yansıtan Ulusoy, bu imkanı sunan kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ