Karabük İl Müftüsü Bektaş: "Karabük Ve İlçelerde Engelli Vatandaşlarımızın Cami Ve Kuran Kurslarındaki Hizmetlerden Daha Kolay Faydalanabilmeleri İçin Çeşitli Düzenlemeler Gerçekleştirdik"


Karabük Müftüsü Halil Bektaş, "Karabük ve ilçelerde engelli vatandaşlarımızın cami ve kuran kurslarındakihizmetlerden daha kolay faydalanabilmeleri için çeşitli düzenlemeler gerçekleştirdik" dedi.

Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Camiler ve Din Görevlileri haftasının ana teması Diyanet İşleri Başkanlığınca 'Cami ve Engelliler' olarak belirlendiğini söyledi.
İl ve İlçelerde konferanslar düzenlediklerini ifade eden Bektaş, şunları kaydetti:
"Hafta dolayısıyla engellilere akülü özürlü aracı hediye ettik. Engelliler derneklerine ve huzurevlerineziyaretlerde bulunduk. Muhtaç olan engellilere maddi ve manevi yardımlarda bulunduk. 'Karabük ve ilçelerde engelli vatandaşlarımızın cami ve kuran kurslarındaki hizmetlerden daha kolay faydalanabilmeleri için çeşitli düzenlemeler gerçekleştirdik. Merkez Alagüllük camisinde, işitme engellilerin hutbeleri takip edebilmeleri için yansıtıcı ile hutbe sunumu gerçekleştirdik. Merkez Ulu Cami, Çamlık Cami ve Şirinevler Camilerine engelli rampaları yaptık. İl Müftülük Binası, Karesi Cami, Alagüllük Cami ile Alagüllük Kur'an Kursuna engelli tuvalet ve lavabosu yapıldı."
Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler
Yayıncı: Sinan Özmüş
Kaynak: AA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ