Fatihli öğrenciler engelli arkadaşları için çalıştı


Fatihli öğrenciler engelli arkadaşları için çalıştı

Fatih Üniversitesi öğrencileri, okul içinde ‘Geleneksel Köfte Şenliği' düzenledi. Şenlikten elde edilen gelirle, engelli öğrencilerin kampüs içinde ulaşımlarını sağlayacak araç satın alınacak.

Fatih Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi (TDM) Sorumlusu Gökay Gecü, özelliklerengelli öğrencilerin üniversitenin imkânlarından daha fazla yararlanmaları için böyle bir organizasyon yaptıklarını söyledi. Gecü, “Her yerde olduğu gibi arkadaşlarımız okul içinde de ulaşım konusunda bazı sorunlar yaşıyor. Bu sorunu çözüme kavuşturabilmek ve özeltasarlanmış bir araç alabilmek için böyle bir organizasyona giriştik. Geri dönüşümü çok sevindirici oldu.” dedi. Alınacak aracın engellilere umut olacağına dikkat çeken Gecü, “Bu araçTürkiye'de hiçbir üniversitede yok. Fatih Üniversitesi'nin bu anlamda bir ilki gerçekleştirecek olması ayrı bir mutluluk.” ifadelerini kullandı.
Fatih Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim gören görme engelli Hikmet Çetin, güzel amaçlarla yapılan organizasyondan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Engelli insanlara toplumun destek olmasını söyleyen Çetin, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Kaynak: CİHAN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ