Engelli sporcular için yeni proje!



Engelli sporcular için yeni proje!

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, İşitme Engelliler Basketbol Milli Takımı için düzenlenen yeni proje ile alakalı açıklamalar yaptı.


İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, "İşitme Engelliler Basketbol Milli Takımı'nın daha iyi sonuçlar alabilmesi için hazırladığımız kaynaştırma projesinin ilk aşamasını, bugün Eskişehir'de başlattık" dedi.
Aktaş, yaptığı açıklamada, İşitme Engelliler Basketbol Milli Takımı'nın üç sporcusunu Anadolu Üniversitesi Basketbol Erkekler Takımı'na dahil ettiklerini bildirdi. 

İşitme engelli sporcularla Anadolu Üniversitesi Basketbol Takımı sporcularının kaynaşması, birlikte antrenmanlara ve müsabakalara katılabilmeleri için gerekli ön çalışmaları yaptıklarını açıklayan Aktaş, "İşitme Engelliler Spor Federasyonu olarak Anadolu Üniversitesi Basketbol Takımı'yla birlikte İşitme Engelliler Basketbol Milli Takımı'nın daha iyi sonuçlar alabilmesi için hazırladığımız kaynaştırma projesinin ilk aşamasını, bugün Eskişehir'de başlatmış bulunuyoruz" diye konuştu.
Projenin gelişerek devam edeceğini ifade eden Aktaş, şunları kaydetti:
"Milli takımımızın üç sporcusunu, Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü Basketbol Takımı'nın sporcuları arasına dahil ettik. Onlarla birlikte lig maçlarına katılacaklar. Böylece işitme engelli sporcularımızın gelişip, daha iyi düzeye gelmeleri sağlanacak. Şu anda ilk aşamada üç sporcuyla başladık, bu sayıyı ileride daha da artırmayı hedefliyoruz."
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın da işitme engelli sporculara yönelik ilk kez böyle bir kaynaştırma projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Eskişehir Engelliler Spor Kulübü Başkanı Cevdet Mansız da Anadolu Üniversitesi ile yapılan işbirliğinin memnuniyet verici olduğunu aktardı.
Anadolu Üniversitesi Basketbol Takımı oyuncuları ile Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki Spor Salonu'nda antrenman maçı yapan işitme engelli sporculardan Onur Tekmen ise "Biz engelli değiliz. Asıl engelli olanlar, bizi anlamayanlar" ifadesini kullandı.
Diğer engelli sporculardan Volkan Kış ile Mustafa Fikret Sözen de basketbol oynamaktan büyük zevk aldıklarını, bu dalda daha da başarılı olacaklarını vurguladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ