Devletten Engelli Öğretmene Teklif Geldi


Resim : Engelli öğretmen iki kol altında bulunan değnekler ile sınıf içerisinde öğrencilerinde ders veriyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğretmenlere skandal öneri. Türkiye’de öğretmen açığını görmezden gelen AKP hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı özür grubundan başvuruda bulunup ataması yapılmayan öğretmenlere eşlerinin bulunduğu il ve ilçelere düz memur olarak atanmayı teklif etti.


Milli Eğitim Bakanlığı özür grubundan başvurarak eşlerinin yanına tayinlerini isteyen öğretmenlerin bir kısmını telefonla arayarak bir kısmına da e-posta göndererek isterlerse eşlerinin yanına memur olarak atanabileceklerini bildirdi. Notta ayrıca tehdit eder gibi memurluk teklifinin kabul edilmemesi halinde özür durumları ile ilgili bir işlem yapılmayacağı da belirtiliyor.

GÖNDERİLEN İLETİ

Öğretmenlerin kişisel e-posta adreslerine gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi; “13-17 ağustos 2012 tarihleri arasında özür grubundan başvuruda bulunup ataması yapılmayan ekli listede gerekli bilgileri yazılı öğretmenlerin eşinin özrünün bulunduğu il, ilçe emrine memur olarak atanıp atanmayacaklarına ve memur olarak atanmak istemedikleri bundan sonra özür durumları ile ilgili herhangi bir işlem yapılmayacağı konusunda öğretmenler bilgilendirilerek dilekçe ile birlikte nüfus cüzdanı suretinin 11/10/2012 tarihi itibariyle saat 18,00 kadar e-mail yoluyla acele olarak gönderilmesi gerekmektedir.”

13.10.2012 - Evrensel

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ