Bulanık'ta Engelli Çocuğa Akülü Araç Verildi


Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV), doğuştan yürüme engelli çocuğa akülü araç verildi.

İlçenin Bahçelievler mahallesinde ikamet eden ve doğuştan yürüme engelli olan Bulanık Atatürk İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Özgenur Çakar'a, SYDV mütevelli heyetince yapılan değerlendirme sonucu, engelli aracı verildi.
Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf olarak bugüne kadar ihtiyaçsahiplerine 4 akülü araç, 3 oksijen konsantörü, 4 işitme cihazı ile 2 tıbbi cihaz verdiklerini söyledi.
Engellilerin hayatlarını kolay bir şekilde sürdürebilmeleri için gayret gösterdiklerini belirten Görükmez, "Bu insanlara sahip çıkmak, bizim vazifemiz. Devletimiz, özürlülere, yaşlılara, bakıma muhtaç vatandaşlara çok değer veriyor. Bu değerin bilincinde olduğumuz için gereken hassasiyeti gösteriyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde bu tür yardımlarımız devam edecek. Onların hayatlarındaki engelleri bir nebze olsun azaltmak bizi mutlu ediyor" dedi.
Çakar'ın annesi Gönül Çakar, akülü aracın hayatlarını kolaylaştıracağını söyledi.
Eşinin inşat işçisi olduğunu söyleyen Çakar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Maddi durumumuz iyi değildi. Kendi İmkanlarımızla bu akülü aracı alamazdık. Bizim de yavrumuzun da bundan sonra hayatı daha kolaylaşacak. Bize bu imkanı sağlayan başta Kaymakamımız Ferit Görükmez ve SYDV'nin mütevelli heyetine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Muhabir: Mehmet Fideyil Temel
Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ