"Allah Katında Engelli Engelsiz Ayrımı Yoktur"


Haber: 'Allah Katında Engelli Engelsiz Ayrımı Yoktur'

Antalya'nın Demre Müftüsü Bahattin Ataklı, toplumun bir kesiminin engelli veya özürlü olarak kategorize edilmesinin yanlış olduğunu söyledi.


Antalya'nın Demre Müftüsü Bahattin Ataklı, toplumun bir kesiminin engelli veya özürlü olarak kategorize edilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Ataklı, "Allah katında engelli, engelsiz ayrımı yoktur. Mallarınıza, ekonomik derecenize bakmaz; kalplerinize ve değerlerinize bakar." dedi.

Antalya'nın Demre ilçesinde Kum Dağı mevkiinde gerçekleştirilen programla Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı.
Programda konuşan Demre Müftüsü Bahattin Ataklı, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir araya geldiğimiz bugünde tüm din görevlilerinin günlerini kutlar ve saygılarımı sunarım. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu yıl ana temamız, camilerdeki engelleri kaldırarak engelli vatandaşlarımızın camilere ve ibadethanelere kolayca ulaşmasını sağlamak olacaktır. Onların da camilere rahatça girebileceği alanları oluşturarak ve kolaylık sağlayacak önlemleri alarak ibadet etme özgürlüklerini sağlayacağız." şeklinde konuştu.
Ataklı, günümüzde engelli olmanın bir kategori olduğu eleştirisini getirerek, "Diyanet tarafından hazırlanan duygusal metin çok da içime sinmedi. Çünkü toplumun bir kesiminin engelli veya özürlü olarak kategorize edilmesini hoş karşılamıyorum. Onlara merhamet ve şefkat duymamız gerekirken, onları unutmuş ve onlara değer vermemiz gerektiğini hatırlıyoruz. Bizim algımızda engelli ve özürlü diye bir şey yok. Kur'an-ı Kerim'de körlerden, sağırlardan ve lal olanlardan söz ediliyor. Fakat bunlar bizim bugün anladığımız şekilden farklı bir şekilde yer alıyor. Özür kelimesi farklı bir anlamda kullanılıyor. Bu modern dünyanın getirdiği bir şey, insanlara dış görünüşleri, etiketleri veya maddi durumları ile değer verip ona göre muamele eden anlayış, ayrıştırıcı bir kategori unsuru haline geliyor. Oysa Allah sizin dış görünüşünüze bakmaz. Allah katında engelli, engelsiz ayrımı yoktur. Mallarınıza, ekonomik derecenize bakmaz. Kalplerinize ve değerlerinize bakar. Allah nezdinde önemli olan budur." sözlerini kaydetti.
http://www.haberler.com/allah-katinda-engelli-engelsiz-ayrimi-yoktur-3994816-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ