Keçiören'de Engelliler, Balıklarla Rehabilite Oluyor

Keçiören Belediyesi Engelli Danışma Merkezi'ne kayıtlı engelli ve özürlüler, Deniz Dünyası'ndaki balıkları elleriyle besleyebiliyor.

 Açık havuzda balıklara dokunma imkanı bulan engellilerin bu yolla rehabilite olmaları sağlanıyor.


Engellilere yönelik bir çok projeyi hayata geçiren Keçiören Belediyesi, onların sosyalleşerek rehabilite olmalarına da imkan sağlıyor. Bu kapsamda Keçiören Belediyesi Engelli Danışma Merkezi'ne kayıtlı engelliler için Keçiören'deki Deniz Dünyası'na belli aralıklarla geziler düzenleniyor. Arkadaşlarıyla birlikte Deniz Dünyası'nda keyifli vakit geçiren engelliler dünyanın farklı bölgelerinden getirilen balıkları da tanıma imkanı buluyor. Uzman rehber eşliğinde akvaryumları gezen engelli ve özürlülere balıkların türleri ve hangi ortamlarda yaşadıkları hakkında bilgi veriliyor. Balıkların doğal yaşamları hakkında bilgi sahibi olan engelliler balıkların ve deniz canlılarının korunması ve beslenmesi gibi konularda daha duyarlı hale geliyor.

Keçiören Belediyesi Engelli Danışma Merkezi'ne kayıtlı engelliler, gezilerle Deniz Dünyası'ndaki balıkları elleriyle besleyebiliyor. Keçiören Belediyesi Deniz Dünyası'ndaki açık havuzda balıklara dokunan engellilerin bu yolla rehabilite olmaları sağlanıyor. Havuzda, sadece engelli ve özürlülerin yem atıp balıklara dokunabilmelerine müsaade ediliyor. Alışmış balık türlerinin bulunduğu havuz ile engelli ve özürlülere psiko-sosyal destek veriliyor. Gezi sayesinde farklı bir deneyim kazanan engelliler kendilerine böyle bir imkanı sağladığı için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür ediyor.

Deniz Dünyası'ndaki uygulamayla engellilere günlük yaşam içinde farklı bir sosyal aktive sunulduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Engellilere her alanda pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Onların da diğer vatandaşlarla hiç bir farklarının olmadığını hissetmelerini sağlıyoruz. Onların bu tür aktivitelere katılarak mutlu olmaları bizi de mutlu ediyor" dedi. CİHAN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ