“Engelli sporcular, engelsizlerle yarışabilir”


“Engelli sporcular, engelsizlerle yarışabilir”

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Gülpınar, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda, 2008 Pekin'e göre madalya sayısının artacağına inandığını söyledi.



Gülpınar, 2008 yılında Pekin'de yapılan paralimpik oyunlarında 2 madalya aldıklarını hatırlatarak, “Londra'da 2008'e göre madalya sayımızın artacağını umut ediyorum” dedi.



Sporcular üzerinde baskı oluşturmak istemediklerini kaydeden Mustafa Gülpınar, şöyle konuştu:
“Eğer kardeşlerimiz müsabaka sırasında bir sıkıntı yaşamazsa her branşta derece bekliyoruz. Tüm branşlarda sporcularımız, paralimpik oyunlardaki rakipleriyle daha önce karşılaştı ve onları yenerek buraya geldi. Bazen ekibimden 'Başkanım iddialı konuşalım' diyorlar. İlla 'Şuradan madalya gelecek' demek sporcu kardeşlerimiz üzerinde baskı kurmak demektir. Sporcularımız ellerinden geleni yapsınlar, madalyalar gelecektir.”

“Engelli sporcular, engelsizlerle yarışabilir”Gülpınar, Londra Olimpiyatları'nda Güney Afrikalı engelli atlet Oscar Pistorius'un engelsiz sporcularla birlikte yarışmasını da değerlendirerek, “Olimpiyat komitesi sporcunun protezlerinin avantaj sağlayıp, sağlamadığını ölçerek oraya kabul etmiştir. Burada sporcunun azmi ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Engelli sporcuların engelsizlerle yarışabileceğini ama federasyonlarının ayrı olması gerektiğini anlatan Mustafa Gülpınar, “Pistorius gibi engelli sporcuların engelsizlerle yarışmasına olumsuz bakmıyoruz. Atıcılık ve okçulukta zaten bizim de sporcularımız arzu etseler engelsizlerle yarışabilir. Bu onların tercihlerine kalmış. Yarın öbür gün engelli-engelsiz sporcular bir arada yarışabilir, ama yönetimleri ayrı olmalı” diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ