Temizlik İşçileri Engelliler İçin 20 Bin Kapak Topladı


Haber: Temizlik İşçileri Engelliler İçin 20 Bin Kapak Topladı

Yozgat Belediyesi bünyesinde çalışan temizlik şirketi işçileri, yaklaşık bir ay önce başlattıkları mavi kapak kampanyasında engelli vatandaşlar için 20 bin kapak topladı


Yozgat Belediyesi bünyesinde çalışan temizlik şirketi işçileri, yaklaşık bir ay önce başlattıkları mavi kapak kampanyasında engelli vatandaşlar için 20 bin kapak topladı.
Türkiye'de geçen yıl başlatılan Mavi Kapak seferberliği ile yüzlerce engelli vatandaş tekerlekli sandalyeye kavuştu. Türkiye Sakatlar Derneği'nin başlattığı mavi kapak kampanyasına, ülke genelinde çeşitli kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar da büyük katkı sağlıyor.
Yozgat Belediyesi bünyesinde çalışan temizlik işçileri, bir ay önce başlattıkları mavi kapak kampanyası kapsamında cadde ve sokaklardaki, çöp konteynerlerinde buldukları plastik petlerin kapaklarını toplayarak engelli vatandaşlara destek oluyor. Kampanyaya her kesiminden gelen desteğin yanı sıra engelli Mustafa Özbay da topladığı kapakları kendi gibi engelli arkadaşlarına destek olmak için getirerek, temizlik işlerinde çalışan görevlilere teslim ediyor.
Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Salih Dursun, işçilerin fedakarca ve özverili bir şekilde şehrin temizliğini gece gündüz, yaz kış demeden yaptığını söyledi. Dursun, "İşçilerimiz, kendi aralarında kararlaştırmışlar böyle bir proje düşündüklerini, engelli vatandaşlarımıza destek olmak için mavi kapak toplamak istediklerini söyleyince ben de çok sevindim. Arkadaşlarımız, 3 vardiya olarak çalıştıkları temizlik işinde bir ay boyunca 20 kapak toplandı." dedi.
Kampanyaya vatandaşların da destekte bulunduğunu ifade eden Dursun, "kampanyamıza vatandaşlarımızdan da destek geldi. Esnaflarımızdan, kahvehanelerden ve vatandaşlarımızdan bin, iki bin adet kapak desteği oldu. Bunlar da dayanışmanın başka bir örneğini gözler önünü seriyor. Burada bizim temizlik işçilerimizin hepsinin gözlerinden öpüyorum. Gerçekten hem şehrin temizliğini hem de engelli vatandaşlarımıza destek olmak için çevreden ve çöp konteynerlerine, vücutlarını dahi sokarak tek tek olamak üzere her biri bin 2 bin adet kapak topladı. Toplanan bu kapaklarla 5 adet tekerlekli sandalye alacağız ve gerçek ihtiyacı olan engellimize tekerlekli sandalyesini vereceğiz. Bu kampanyamız, bundan sonra da devam edecek. Bu vesile ile işçilerimize, bu duyarlı davranışlarından dolayı tekrar teşekkür ediyor, kampanyamıza destek olan vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Temizlik işçileri de engelli vatandaşlara destek olmak için mavi kapak kampanyası başlattıklarını belirterek, "Kampanya kapsamında bir ay boyunca 20 bin kapak topladık. Bu topladığımız kapaklar, bir engelli vatandaşımızın ihtiyacı olan tekerlekli sandalyesini karşılayacağı için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ