Silvan Belediye Binasına Engelli Rampası


Diyarbakır'ın Silvan Belediyesi'nce engelli vatandaşların fiziki yaşam şartlarını kolaylaştırmak amacıyla belediye binasına engelli rampası kuruldu.

Özürlü aracıyla Belediye hizmet binasına gelen engelli vatandaş Muhammed Gezer, Belediye Başkanı Fadıl Erdede'yi makamında ziyaret ederek çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Engelli Muhammed Gezer, "Yapılan çalışma ile kendi imkanlarım ile belediye başkanımızın odasına kadar gelebilmek mutluluk verici. Bunun yanı sıra ilçe merkezi genelinde de kaldırımları daha rahat bir şekilde kullanabileceğiz. Belediye son zamanlarda kaldırımlarda yeni düzenlemelerle özürlüleri düşünmeleri sevindirici. Hayatı daha rahat yaşayacağız. Rahat bir şekilde kaldırımları kullanabiliyoruz. Engelliyiz, engelleri aşıyoruz” dedi.



Kaldırım işgali yapan ilçe esnafına da çağrıda bulunan Gezer, "Kaldırımlar yayalarındır lütfen kaldırımları işgal etmeyelim" dedi.

Belediye Başkanı Fadıl Erdede ise, "İlçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerimiz devam etmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sık sık dile getirdikleri özürlü rampalarının olmamasıydı. Belediye olarak kaldırım çalışmalarında, Belediye hizmet binamızda özürlü rampalarını yaparak vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Belediye hizmet birimlerimizde olabilecek işlerinin daha rahat ve sorunsuz çözmeleri için tüm katlarda özürlü geçiş rampalarını kurduk. İlçemiz genelindeki kaldırımlarda da engelli rampalarını yaptık. Kendi özürlü aracıyla sevincini bizimle paylaşan Muhammed Gezer, kardeşimize bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ