Lidya Sardis Engelli Bakımevinin Temeli Atıldı


Lidya Sardis Engelli Bakımevinin Temeli AtıldıSalihli"ye bağlı Sart beldesinde Mutlu Hayat Rehabilitasyon Merkezi ileTurgutlu Empati Rehabilitasyon Merkezi tarafından ortaklaşa yaptırılan Lidya Sardis Engelli 


Salihli’ye bağlı Sart beldesinde Mutlu Hayat Rehabilitasyon Merkezi ile Turgutlu Empati Rehabilitasyon Merkezi tarafından ortaklaşa yaptırılan Lidya Sardis Engelli Bakımevi Projesi’nin Temeli atıldı. 

Temel atma törenine Sart Belediye Başkanı Ali Güngör, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Törenin açılışında konuşan Kurum Yetkilisi Selma Koç, “Lidya Sardis Özürlü Bakımevi’ni sadece Salihli’nin değil Türkiye’nin gözbebeği olan Sart Beldesi’nde açmaktan gurur duyuyoruz. Bu bölgede yapımına başlanan en büyük ve özel yatırımlardan birisi olan bakımevi Sart’ın da çehresini değiştirecektir. 19 yaş ve üzeri, kadın - erkek, bedensel zihinsel, ruhsal özürlülere dünün sıkıntılarından uzak, bugünü ve yarını huzurlu bir şekilde yaşamlarını sağlamak için hazırlanan proje 100 yatak kapasiteli olup, odaların her birinde sıcak su, banyo, tuvalet, televizyon yer alacaktır. Tesislerde sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, sağlık görevlileri, sertifikalı bakım elemanları, diyetisyenler ve anlaşmalı doktorlar görev yapacaktır. Misyonumuz insanlara saygıyı, hoşgörüyü esas alan anlayışla profesyonel hasta bakım hizmeti sunmaktır. Vizyonumuz ise güler yüzlü hizmeti bir kalite ölçütü olarak yaşatmaktır. Kurum kültürümüz olarak da hizmetimizde profesyonel ilkelerle hareket ederek saygı ve güler yüzü hoşgörü çatısı altında birleştirip, yaşamak ve yaşatmak, sıcak bir aile atmosferi oluşturmak, farklı hizmet taleplerine uygun çözümler üretmektir” dedi.

Sart Belediye Başkanı Ali Güngör ise yaptığı konuşmada, ”Beldemiz ve yöremiz insanlarına hizmet verecek olan Lidya Sardis Engelli Bakımevi projesinin temelini atmaktan mutluyuz. 4 bin 600 metrekare alanı kapsayan projenin bin 300 metrekaresi kapalı alan olarak hazırlandı. 100 yatak kapasiteli tek katlı olarak yapımına başlanan Lidya Sardis Engelli Bakımevi Projesi, doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle normal yaşamının gereklerine uymama durumunda olanlara sunulan korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerini kapsamaktadır. Projeyi beldemizde uygulayan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Lidya Sardis Engelli Bakım Evi’nin temeli atıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ