"Kimse Engelli Kalmasın" Projesi



'Kimse Engelli Kalmasın' Projesi, "Kimse Engelli Kalmasın" sosyal sorumluluk projesi kapsamında 12 engelli tekerlekli sandalyeye kavuştu.

Katre Kadınlar Derneği'nin Antalya'da yürüttüğü 

"Kimse Engelli Kalmasın" sosyal sorumluluk projesi kapsamında 12 engelli tekerlekli sandalyeye kavuştu. 

Kentteki bir restoranda düzenlenen törenle dernek üyesi hayırseverler tarafından alınan 12 tekerlekli sandalyenin 6'sı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne teslim edildi. Tekerlekli sandalyenin diğerleri ise ihtiyacı olan engellilere verildi. Programa, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Sadi Hatipoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Katre Kadınlar Derneği üyeleri ve engelliler ile aileleri katıldı. 

Katre Kadınlar Derneği Başkanı Fatoş Topatan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları yardımın yardımlaşmanın, yapılan iyiliklerin arttığı Ramazan ayına denk gelmesinin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyledi. 

Türkiye'nin ve dünyanın gönüllülere ihtiyacı olduğunu anlatan Topatan, bu tür sosyal işlerin bir gönül işi olduğunu, yardımlaşmanın gönüllüler eliyle olabileceğini ifade etti. 

Topatan, "Dernek olarak gönüller inşa etmeye geldik. Engellilerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla sosyal sorumluluk projemizi hayata geçirdik. Projeyi bundan sonra da devam ettireceğiz. Derneğin üyesi hayırsever arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. 

-Mavi kapak topladı, kampanya bittiği için alamadı- 

Tekerlekli sandalyesine kavuşan Aynur'un babası Remzi Durman, kızının doğuştan engelli olduğunu, ancak bugüne kadar hiç tekerlekli sandalyesi olmadığını söyledi. 

Maddi olarak güçlerinin tekerlekli sandalye almaya yetmediğini dile getiren Durman, "Bu nedenle mavi kapak biriktirerek tekerlekli sandalye almak istedik. 7 ay kapak biriktirdik. Kapakları teslim edip tekerlekli sandalyeyi almaya gittiğimizde kampanyanın bittiğini öğrendik. Tek umudumuz kapaklardı, ama o da olmadı" diye konuştu. 

Bu olayın ardından derneğin kızına tekerlekli sandalye vermek istediğini öğrendiklerini belirten Durman, kızının mavi kapak toplayarak alamadığı tekerlekli sandalyeye dernek sayesinde kavuştuğunu kaydetti. 

Kızını eşiyle birlikte bugüne kadar kucaklarında, sırtlarında taşıdıklarını, ancak büyüdüğü için artık zorlandıklarını anlatan Durman, bundan sonra işlerinin daha kolay olacağını söyledi. 

Tekerlekli sandalyeye kavuşan Aynur Durman ise çok mutlu olduğunu belirterek, herkese teşekkür etti. 

Programda Katre Kadınlar Derneği Başkanı Topatan, dernek üyesi Yasemin Ekşioğlu'na katkılarından dolayı plaket verdi. 

Muhabir: Yusuf Karadağ 

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ