Karaosmanoğlu Engelli Haltercileri Ağırladı



Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, görme engelli şampiyon halterciler Ayten Özyörük ile Meltem Tırıklı'yı kabul etti.


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, görme engelli şampiyon halterciler Ayten Özyörük ile Meltem Tırıklı'yı kabul etti. Her iki sporcuya da yakın ilgi gösteren Başkan Karaosmanoğlu, "Engeller paylaştıkça ortadan kalkar. Sizlerin başarı ve azmi bize örnek oluyor" dedi.


Engelliler Dünya Şampiyonası Halter dalında birinci olan Ayten Özyörük ile ikinciliği elde eden Meltem Tırıklı, Başkan Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti. Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm'ün de hazır bulunduğu görüşmede milli sporcular Özyörük ve Tırıklı, elde ettikleri başarılarla ilgili Başkan Karaosmanoğlu'na bilgi verdi.


Gösterdikleri azim ve elde ettikleri başarılar nedeniyle her iki sporcuyu da kutlayan Başkan Karaosmanoğlu, "Aslında her birimiz birer engelli adayıyız. Hepimizin ailesinde, çevresinde engelliler var. Uygar bir toplum; kültürlü, bilgili, insaflı insanlardan oluşan bir toplum, engellileri dışlamak gibi bir hataya düşmez. Büyükşehir olarak engellilerle olan ilişkilerimize özen gösteriyoruz. Yaptığımız bütün yatırımlarda, yaptığımız bütün çalışmalarda onları gözetiyoruz" ifadesini kullandı.


Halter gibi zor bir spor dalında mücadele eden görme engelli Özyörük ve Tırıklı'ya destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Engel diye bir şey olmadığını, azimle çalışıldığında sağlıklı olarak tanımlayabileceğimiz pek çok insanın yapamadığı işleri, kazanamadığı başarıları engelli arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin başardığını gururla görüyoruz. Büyükşehir olarak, engelli vatandaşlarımız için tüm imkanlarımızı seferber ettik, etmeye de devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Ziyarettin sonunda görme engelli sporcular Özyörük ile Tırıklı, kendilerine gösterdiği ilgi ve destek nedeniyle Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkür etti. - KOCAELİ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ