Engellilere Kadir Gecesinin önemi işaret diliyle anlatıldı


Engellilere Kadir Gecesi’nin önemi işaret diliyle anlatıldı
Eskişehir'de 13. yüzyılda inşa edilen ve engelliler için yeniden restore edilen tarihi Hacı Hasan Ağa Cami’nde engelliler, Kadir Gecesi’nin bereketini birlikte yaşadı. Görme, duyma ve bedensel engellilerin kolay ibadet edebilmesi için tasarlanan camide, engelliler gecenin bereketini dualarla geçirirken, cami yetkileri gecenin önemini işaret diliyle engelli cemaate anlattı.


Eskişehir'in Odunpazarı İlçesi Karapınar semtinde bulunan ve 13. yüzyılda Selçuklu mescidi olarak inşa edilen Hacı Hasan Mescidi, aslına uygun olarak engelli vatandaşlar için yeniden restore edildi. Engelli cemaat de Kadir Gecesi’nde ibadetlerini yerine getirmek için camiyi doldurdu. Namaz öncesi sinevizyon ile Kadir Gecesi’nin hikmeti engelli vatandaşlara gösterildi. Kadir Gecesi’nde nasıl ibadet edilmesi ve gecenin bereketli duaları da engellilere anlatıldı. Namaz sonrasında yapılan dua camii müezzini tarafından işaret diliyle engelli vatandaşlara aktarıldı. Namaz sonrası eller semaya kaldırılarak dualar edildi. 

Caminin engellilere yönelik olarak restore edilmesinin ardından, engelli cemaatin gün geçtikçe arttığını belirten Hacı Hasan Ağa Camii İmamı Mehmet Çelik, “Böyle mübarek Kadir Gecesinde daha fazla kişi ulaştı. Burada bay bayan engelli vatandaşlar ibadet ediyorlar.” dedi.



 http://www.personelmeb.net/guncel/engellilere-kadir-gecesinin-onemi-isaret-diliyle-anlatildi-h64453.html#ixzz23anZfygn

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ