Engelliler 2.sınıf vatandaş mı?


Türkiye’deki engellinin sorunlarını yazmaya çalışırken fark ettim ki hala birilerinin engellileri ikinci sı nıf vatandaş olarak ve küçük görüldüğünü üzülerek gördüm. Hala toplum içinde siyasetin beşeri hayatın içinde engelli var ola bilme savaşı veriyor.

Engelli kıyısından da siyasette girmeye çalıştığında “senin orda ne işin var ya da siyasetle ne işin ola bi lir ki” dendiğini çok gördüğümden artık bazı şeyleri kanıksadığımı kabullendiğimi fark ettim çünki on beş yıllık siyaset hayatımda birilerinin üstünüze basarak yukarılara tırmandığını sizi küçük hakir gördüğünü üzülerek fark ettim. Engelli bir birey olarak siyaset hayatında varoluş savaşını vermek zorundasınız.
Bazen istemeden yırtıcı parçalayıcı bir insana dönüşe bilir kendinizi tanıyamaz hale gele bilirsiniz; çün kü içinde bulunduğunuz ortam bunu gerektire bilir içinde bulunduğunuz bu kirli ortamdan kaçmak uzaklaşmak isteye bilirsiniz ama günü geldiğinde kaçamayacağınızı anlarsınız tıpkı benim gibi arkadaşlar.
Çünkü herşeye rağmen siyasetin içinde olmayı seviyorsunuzdur; insanların tüm engellemelerine rağmen hırslanıp bilenirsiniz. Siyasi hayatın içinde kızsanız da etseniz de içinizde bir şeyler yapa bilecek olmanın huzuru vardır.
Bu bir günah çıkarma filan değil gerçeğin ta kendisidir; hayatınızın merkezinde bir yerlerdedir. Kendin izi anlata bilmenin ve elinizdeki en önemli araççıdır; yaşadığınız her iyi kötü kendinizi ispat etmenizi sağlar. İns an ola bilmek için mücadele etmek gerektiğine inanalım önce; yaşadığımız her kötü olaydan ders almasını bilel im.
Çünkü insanca adam gibi yaşamaya mecburuz her şeyden önce insanız!

MERAL ÇEVİK ~ 09 Ağustos 2012 ~ Yazar

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ