Engelli çocuk imajımızı bozuyor


1.20120808130436.jpg
Dokuz Dernek ve Vakıftan oluşan Engelli Platformu yaptığı basın açıklaması ile Marmara Üniversitesini kınadı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Köse’nin aynı okulda öğretim üyesi olan ve Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı Başkanı Prof . Dr. Mustafa Usta’ya otistik engelli çocuğu “Murat’ı okula getirme, Fakültenin imajını bozuyor” diyerek başlattığı kriz  Prof. Usta’nın geçici görevle okuldan sürülmesine, odasındaki eşyalarının izinsiz depoya kaldırılmasına kadar gitti.
Bu durumu protesto eden engelli dernekleri 7.8.2012 günü saat 11.00 de Marmara Üniversitesi Göztepe kampusunda Rektörlük girişinde  bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Platform adına Bilal Kızartıcı’nın okuduğu basın bildirisinde İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Marmara Üniversitesi Rektörü  yaptıkları ayırımcılıktan dolayı kınandı.
Engelli ailelerin karşılaştıkları zorluklara dikkat çekilerek “Hepimiz Engelliyiz, Hepimiz Muratız” sloganları atıldı.Basın açıklamasına katılanlar “Otistik Engelli Murat Okulun İmajını Bozuyor Diyerek Babasını Sürgüne Gönderen İlahiyat Fakültesi Dekanını ve Ona sahip Çıkan Marmara Üniversitesi Rektörünü Kınıyoruz “ pankartını açtılar.  “Engelli Ayırımı SuçturTCK 122, Haksız Sürgüne gönderilen Hoca Değil Otistik Engelli Murattır, Engelli Düşmanı Değil Engelli Dostu Dekan İstiyoruz, Hepimiz Engelliyiz Hepimiz Muratız Ayrımcılık İstemiyoruz, Ayrımcılık Yapan İftira Atan Yalancı Dekan İlahiyat Fakültesine Yakışmıyor,  Sayın Rektör İlahiyat fakültesine Bir bak” gibi dövizler taşıdılar.
Basın açıklamasına katılanlar durumun takipçisi olacaklarını belirterek sessizce dağıldılar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ