DÜŞLER AKAMDEMİSİNDEN ENGELLERİ KALDIRAN PROJE

Türkiye Vodafone Vakfı'nın engelli bireyleri sanat aracılığıyla topluma kazandırmak, yaşamlarındaki engelleri kaldırmak hedefi...

Türkiye Vodafone Vakfı'nın engelli bireyleri sanat aracılığıyla topluma kazandırmak, yaşamlarındaki engelleri kaldırmak hedefiyle Düşler Akademisi'nin yeni projesi Hemenportre.com'u hayata geçirdi. 
     Türkiye Vodafone Vakfı'ının açıklamasına göre, Türkiye Vodafone Vakfı'nın engelli bireylerin yaşamlarına dokunmak ve sosyal hayata entegre olmalarına yardımcı olmak hedefiyle hayata geçirdiği Düşler Akademisi, sanatın engellilerin hayatında yarattığı büyük dönüşümü internet ve sosyal medyanın gücüyle çok daha geniş kitlelere ulaştıran yeni bir projeyi daha uygulamaya koydu. 
     Düşler Akademisi'nin sanatın engelli bireylere ulaşmak konusunda ne kadar güçlü bir araç olduğunu göstermek ve bu yoldaki inancını daha geniş kitlelerle paylaşmak amacıyla hayata geçirdiği www.hemenportre.com sitesinde, akademinin sanat atölyelerinde eğitim gören yüzde 90 görme engelli Orhan Kıvılcım, özel bir program aracılığıyla sadece 1 dakika içinde site ziyaretçilerinin webcam görüntülerinden, ekspresyonist ve pop art olmak üzere iki farklı tarzda yağlı boya portrelerini çiziyor. Engelli bireylerin yaratıcı potansiyelinin, teşvik edildiği takdirde ne kadar ileri bir noktaya taşınabileceğinin çok değerli bir yansıması olan Hemenportre.com, şimdiden 200 bin ziyaretçiye ulaştı. 
     Düşler Akademisi ile bir hayali gerçeğe dönüştürdüklerini belirten Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, ''Düşler Akademisi projesinde temel olarak sanatın evrensel ve engel tanımayan potansiyelinden güç alıyoruz. Engelli bireylerin içindeki yaratıcı ruhu keşfetmeleri, üretken bireyler haline gelmeleri adına sanatın çok güçlü bir araç olduğuna inanıyoruz. Nitekim bugüne kadar hayatına dokunduğumuz, topluma kazandırdığımız 1.386 genç, bu yoldaki güçlü inancımızın haklılığını ortaya koyuyor'' dedi. 
     
     Süel sözlerini şöyle sürdürdü: 
     ''Biz, Düşler Akademisi sayesinde bugüne kadar onlarca engelli bireyin yaşamında yarattığımız fark ile aslında çok daha büyük bir şeyi başardık ve ülkemizde engellilere yönelik algının değişmesine vesile olduk. Engelliler için başka bir hayat gerçekten mümkün ve biz, Düşler Akademisi ile başlangıç adımlarını attığımız bu yolda, çok daha büyük dönüşümler yaratabileceğimize, çok daha fazla insanda bu konuda gelişecek farkındalığa aracı olabileceğimize inanıyoruz. Hemenportre sitesi de aslında bu yoldaki kararlılığımızın en yeni halkasını oluşturuyor. Bir kez daha insanların farkındalıklarını, dolayısıyla engellilerin yaşamlarını değiştirebileceğimiz bir projeye imza atmış olmaktan mutluluk duyuyoruz.'' 
     
     Muhabir: Ahmet Hacıfazlıoğlu 
     Yayıncı: Yılmaz Yıldız

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ