CHP’li Toktaş: Engelliler bayramlaşmayacak mı?


CHP İlçe Başkan Yardımcısı Toktaş, Ramazan Bayramı’nda protokol bayramlaşmasının yüksek merdivenleri bulunan Alanya Belediye Düğün Salonu’nda yapılacak olmasına karşı çıktı. "Engelliler gelmesin diye mi belediye düğün salonunda yapılıyormuş?” diye soran Toktaş, Sipahioğlu ve Doğan’ı eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Avukat Erdoğan Toktaş,  haftalık olağan basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 19 Ağustos Pazar günü kutlanacak olan Ramazan Bayramı’nda protokol Alanya Belediye Düğün Salonu’nda yapılacak olmasına değinen Toktaş, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan’a eleştiriler yağdırdı. Belediye Düğün Salonu’nun yüksek merdivenlerini belirterek “Engelliler gelmesin diye mi belediye düğün salonunda yapılıyormuş” diye soran Toktaş, bayramlaşmanın herkesin katılabileceği daha uygun bir yerde yapılması gerektiğini ifade etti.
‘MAKYAJ YAPARAK GÜN GEÇİRİYOR’

Toktaş, “Alanya’ya hiçbir şey yapmayan ama yapmış gibi göstererek makyaj ile gün geçiren Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Kaymakam Hulusi Doğan kaç senedir ‘Alanya’yı engelsiz kent yaptık, yapacağız’ diye atıp tutuyorlar. Ne yazık ki Kaymakam bayramlaşmanın Alanya Belediye Düğün Salonu’nda yapılacağını açıklamış. Bu kararından vazgeçsinler. Alanya eğer engelsiz kent ise düğün salonuna engelli ya da yaşlı bir vatandaşın çıkması şimdiye kadar sağlanması gerekiyordu. Bir defa Eşgilik Düğün Salonu’nda yapıldı. Onun dışında bayramlaşma hep belediye düğün salonunda yapılıyor.” dedi. 

‘BİR KAÇ RAMPA YAPMAK İLE OLMAZ’

Bayramlaşmanın Alanya Belediye Düğün Salonu yerine herkesin rahatlıkla ulaşabileceği başka bir yerde yapılmasını isteyen Toktaş, “Engelli ve yaşlılar çıkamıyor. Eğer engelli ve yaşlılar çıkmasın diye yapıyorlarsa bu kararından vazgeçsinler. Belediyenin veya kaymakamlığın önünde gölgelik ya da daha uygun yerler varken belediye düğün salonunda yapılması kabul edilemez. Ondan sonra ‘Engelliler ile ilgili faaliyet yaptık, düşüncelerimiz var’ desinler. Öyle orada burada birkaç rampa yapmak ile bu işler olmuyor. Bu kafa meselesidir. Kafasında olmayan uygulama da yapmaz” şeklinde konuştu. 

Obama, Erdoğan'a kafanı kırarım diyor

Açıklamasına ülke gündemini değerlendirerek devam eden Toktaş, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK terör örgütü tarafından kaçırılmasını ve ardından serbest bırakılmasını milli iradeye ve TBMM’ye saldırı olarak yorumladı. “Böyle bir rezalet ancak AKP gibi bir hükümetin yönettiği ülkede olur” diyen Toktaş, dış politika konusunda da Ak Parti’ye yüklendi. Toktaş, şöyle konuştu: “Dış politikamız ABD ve İsrail’in güdümünde. Bu nedenle komşularımız ile sorun yaşıyoruz. Ortadoğu’da kurulacak ülkeler ve sınırlar 1896 yılında ABD meclisinde kararlaştırılmış ve öyle şekilleniyor. Biz ise stratejik derinlik diyerek ABD ve İsrail’e bel bağlıyoruz. ABD Başkanı Barak Obama da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ile telefonla konuşurken beysbol sopası ile poz veriyor ve basına dağıtıyor. Bu ne rezalettir. Başka hangi Allah’ın kulu ile telefonla görüşürken beysbol sopası tutuyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanına ‘Kafanı kırarım’ diyor” 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ