Bir işitme engelli, 18 işitme engelliyi dolandırdı

Bir işitme engelli, 18 işitme engelliyi dolandırdı
Manisa'da, kendisi gibi işitme engelli 18 kişiyi, fazla para kazanmak vaadiyle bankadan kredi çekmeye ikna ederek, 450 binlira tutarında dolandırıcılık yaptığı iddia edilen kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
 Dolandırıldıklarını iddia eden işitme engellilerin avukatı Jülide Kıyak Anık, gazetecilere yaptığı açıklamada, işitme engelli T.A'nın (51), 2010 yılında geldiği Manisa'da tanıştığı işitme engellilerle kısa sürede samimiyet kurduğunu söyledi. 

T.A'nın bazı engellileri ikna ederek kredi çekmelerini sağladığını iddia eden Anık, aldığı para karşılığında komisyon vererek ve çekilen kredilerin taksitlerini de ödeyerek güvenlerini kazandığını anlattı. 18 işitme engelliye bankadan kredi çektiren T.A'nın daha sonra ortadan kaybolduğunu ve bankadan kredi çekenlerin zor durumda kaldığını belirten Anık, ''T.A'nın topladığı paranın miktarı yaklaşık 450 bin lira. 18 mağdurdan 11'i adına savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Engelli vatandaşlarımızın kendi aralarında daha çabuk samimiyet kurmaları maalesef istismar edilmiştir'' dedi. 

İşaret dili tercümanı aracılığı ile açıklama yapan mağdurlardan Sibel Budak, eşinin vasıtasıyla tanışıp güvendiği T.A'ya 2 ayrı bankadan çektiği 30 bin lirayı kaptırdığını ifade etti. Emekli Sevim Civan da bankadan 15 bin lira çektiğini, ödeyemediği borcu nedeniyle maaşına haciz geldiğini anlattı. Evli ve 2 çocuk sahibi olan Şenol Babriş ise T.A'nın kendisinden 35 bin lira alarak ortadan kaybolduğunu borcunu ödeyemediği için maaşından kesinti yapıldığını belirtti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ