Bayraklı Belediyesi engelleri kaldırıyor


Sosyal içerikli çalışmaları ile engellilere daha rahat bir yaşam sağlamak için çalışan ve bugüne kadar çok sayıda engelliyi tekerlekli sandalyeye kavuşturan Bayraklı Belediyesi, son etkinliğinde tekerlekli sandalye bağışı yapan hayırseverler ile engelli vatandaşları buluşturdu. 

Çiçek Mahallesi'nde bulunan Engelliler Merkezi'nde gerçekleştirilen hayırseverlerin engellilerle buluşturulması etkinliğinde hayırseverlerin bağışladığı 18 tekerlekli sandalye de ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı. 

YARDIMLAŞMA AYI

Belediyenin ve hayırseverlerin katkısı ile sandalyeye kavuşan engelli vatandaşlar, "Tekerlekli sandalyenin bir engelli için ne anlama geldiğini çok iyi bilen Belediye Başkanımız Hasan Karabağ'ın çabaları ve hayırseverlerimizin desteğiyle birer birer tekerlekli sandalyeye kavuşuyoruz. Bize değer veren ve tekerlekli sandalyeye kavuşmamızda emeği olan herkese teşekkür ederiz" dediler.
Engelliler için tekerlekli sandalye bağışı yapan hayırseverler de, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında toplumda birlik, dayanışma ve yardımlaşmayı sağlayacak işlere desteğimiz sürecek. Bugün çok sağlıklı olan bir kişi beklemediği bir zamanda, beklemediği bir şekilde tekerlekli sandalyeyi mahkum olabilir. Engellilere hep birlikte sahip çıkmalıyız" diye konuºtular.

AMBULANS ALINDI
Bu arada Bayraklı Belediyesi, engelli vatandaşların, hastane ve resmi kurumlara daha rahat gidebilmeleri amacıyla araç filosuna bir yeni ambulans ekledi. Engellilere özel donanımlı engelli ambulansı satın alındı.
Bu tür araç sayısını ikiye çıkaran Bayraklı Belediyesi, yeni araç ve deneyimli personel ile engelli vatandaşları evlerinden alıp gidecekleri yere daha rahat ulaşmalarını sağlayacak. Uygulama engellilerin yaşamı kolaylaştıracak.

"Desteğimiz devam edecek"

İhtiyaçları ne olursa olsun belediyenin engelli vatandaşlarına bir telefon kadar yakın olduğunu söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, hem akülü hem manuel tekerlekli sandalye dağıtımlarına düzenli olarak devam edeceklerini söyledi. Başkan Hasan Karabağ, "Belediye olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında, onlarla birlikte hareket ediyoruz. Belediye olarak engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılarken bir yandan da Bayraklı'da faaliyetini sürdüren esnaf ve vatandaşlardan gelen bağışların da takipçisi oluyoruz. Hayırseverlerimizi acil ihtiyaç sahibi engellilerle buluşturuyoruz. Hayırsever vatandaşlarımıza bağışlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ