Adana'da 2 Bin 500 Engelli Çocuk Yüzme Öğreniyor



Haber: Adana'da 2 Bin 500 Engelli Çocuk Yüzme Öğreniyor
Adana'da, "Çocuklarımız yüzme öğrenecek, analarımızın yüreği yanmayacak" sloganından hareketle Büyükşehir Belediyesi'nin 48 havuzunda yüzme eğitimleri devam ederken, engelli gençlerin yüzme öğrendikleri havuzda temsili yarışlar düzenlendi.

Dereceye giren özel çocuklara madalya veren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Her zaman engellilerin yanındayız" dedi.
Yüreğir'de engellilere tahsis edilen yüzme havuzunda düzenlenen törene Büyükşehir Belediyesi Başkan VekiliZihni AldırmazTürkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı ve Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali DuranKarakayaÇukurova Özürlüler Derneği Başkanı Ahmet Ataş,
Çukurova Özel Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Ramazan Balçık, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile engelliler ve engelli aileleri katıldı.
Törende konuşan Çukurova Özel Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Ramazan Balçık, "Özel çocuklarımıza, özel ilgi gösteren Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz'a teşekkür ederim" dedi.
Geçtiğimiz yıl 1600 engelli çocuğun katıldığı yüzme kurslarında bu yıl 2500 çocuğun eğitim gördüğünü söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Burada pırıl pırıl bir tablo var. İlgili odalar, eğitim kurumları, belediyemiz ve engelliler hep birlikteyiz. Özel çocuklarımıza hizmet vermekten mutluyuz. Daha önce olduğu gibi bundan sonra da engellilerin yanındayız" şeklinde konuştu.
Daha sonra engelli çocuklar arasında temsili yüzme yarışları düzenlendi. Dereceye giren çocuklara madalya verilirken, mikrofona konuşan engelli çocuklar, "Bize bu imkanı sağlayan Başkanımız Zihni Aldırmaz'a teşekkür ediyoruz" dediler. - Adana

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ