Engelli genç ayağı ile Erdoğan'ın aile tablosunu yaptı


Engelli genç ayağı ile Erdoğan'ın aile tablosunu yaptı

ANNE- babasının kan uyuşmazlığı nedeniyle, doğduktan sonra sadece sol ayağını kullanabilen bedensel engelli 22 yaşındaki Yusuf Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile bir süre önce ölen annesi Tenzile Erdoğan'ı aynı tabloda biraraya getirdi.
29 Haziran'da Erzurum'a gelecek olan Başbakan Erdoğan'a tabloyu hediye etmek istediğini belirten açık lise son sınıf öğrencisi Yusuf Aslan, "Başbakanımız rüyama girdi ve ben de bu tabloyu yaptım" dedi.

Erzurum'un merkez Palandöken ilçesi'nde yaşayan Mümine- Abdullah Aslan çiftinin 5 çocuğundan ikincisi olan Yusuf Aslan bedensel engelli olarak dünyaya geldi. 9 yaşından itibaren sol ayağını kullanarak kara kalem, yağlıboya ve doktorların isteği ile son bir yıldır da ikra boya ile resim yapmaya başlayan Yusuf Aslan, bin 500'den fazla esere imza attı. Evinin bir odasını 'Hayal Dünyam' diyerek resim atölyesine çeviren Aslan, Erzurum, İstanbul ve Bodrum'da 'sol ayağım' adını verdiği 5'inci kişisel resim sergisini açtı.

ERDOĞAN RÜYASINA GİRMİŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aile tablosunu yapmaya karar verdiğini, sonra beceremeyeceğinden korkarak vazgeçtiğini anlatan Aslan, bir gece Başbakan Erdoğan'ın rüyasına girdiğini belirterek şunları anlattı: "Başbakan Erdoğan rüyamda bana 'Seni bu bataklıktan kurtaracağım' dedi. O sırada nur yüzlü biri bize doğru yaklaşıyordu. Başbakanımıza bu kim diye sordum 'Annem' dedi. Tenzile hanım bana 'Sen ne mübarek insansın' dedi. Sabah ezanı ile uyandım. O gün tabloyu yapmaya başladım ve 6 günde bitirdim. Tabloda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve annesi Tenzile Erdoğan'ın portre resimlerinin yanı sıra, Erzurum- Rize'yi birbirine bağlayacak olan ve geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan tarafından temeli atılan Ovit tüneli, Çifte Minareli medrese ve Başbakanımızın ölen annesine okuduğu İnfitar suresini anlatan ağaç, kuşlar gibi semboller yer alıyor."

'SOL AYAĞI İLE HARİKALAR YARATIYOR'

Engelli Yusuf Aslan'ın babası Abdullah Aslan da, oğlunun kan uyuşmazlığı sonucu böyle bir hastalığın pencesine düştüğünü belirtti. Doğumdan sonra 72 saat içerisinde kan değişimi yapıldığına işaret eden Aslan şöyle konuştu: "Gecikme olunca Yusuf bu durumda kaldı. 9 yaşına kadar yatalaktı. Sürekli tedavi gördü. 2007 yılı sonlarında da bir beyin ameliyatı geçirdi fakat yararını göremedik. Bu duruma Yusuf çok üzüldü. Hayal dünyası bir anda yıkıldı ama kısa sürede kendini toparlamayı, hayata tutunmayı başardı. Doktorlar tiner olduğu için yağlo boya ile resim yapmayı yasaklayınca o da çalışmalarını ikra boya ile yapıyor. Başbakan Erdoğan ve ailisenin tablosunu vermek için sabırsızlanan Yusuf, sol ayağı ile harikalar yaratıyor."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ