ÖMSS'ye hazırlık soruları- Genel Kültür-657 sayılı kanun- Lisans Düzeyi-70

Soru 1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göreBakanlıklar ile diğer kamu kurum ve kuruluş-ları (Millî İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı hariç) personel atamasına lüzum gördükleri boş kadroların sayılarını aşağıdaki hangi kurumabildirmek zorundadırlar?
A) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
B) Devlet Personel Başkanlığı
C) Devlet Planlama Teşkilatı
D) Maliye Bakanlığı




Soru 2) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göreözürsüz olarak bir yılda toplam 20 gün görevegelmemek aşağıdaki hangi cezayı gerektirir?
A) KınamaB) Aylıktan kesmeC) Devlet memurluğundan çıkarmaD) Kademe ilerlemesinin durdurulması

Soru 3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göreDevlet memurları aşağıdakilerden hangisi içinözel kanunlarında yazılı hükümler uyarıncamal bildiriminde bulunmazlar?
A) EşleriB) KendileriC) Anne ve babasıD) Velayetleri altındaki çocukları

Soru 4)İnsan ilişkilerinde ve iletişimde kişisel alanya da arkadaşlık ve dostluk alanının mesafesiaşağıdakilerden hangisidir?
A) 0 - 40 cmB) 40 - 80 cmC) 80 - 200 cmD) 2 metreden sonrası

Soru 5-Vücut dili ile iletişimde “başın yukarı doğruduruşu” aşağıdakilerden hangisini ifade eder?
A) Üstünlük B) UysallıkC) Anlaşma D) Anlaşmazlık

Soru 6) Aşağıdakilerden hangisi toplantıların yararlarından biri değildir?
A) Sorun çözme aracıdır.B) Bireysel çalışma imkânı sağlar.C) Katılmalı yönetimi gerçekleştirir.D) Örgütsel öğretmenin vazgeçilmez aracıdır.

Soru 7) Bir halkla ilişkiler faaliyetinde atılacak ilk adımaşağıdakilerden hangisidir?
A) Çalışma planı hazırlamakB) Sonucu değerlendirmekC) Planları uygulamakD) Bilgi toplamak

Soru 8) Bir konunun çeşitli yönlerden aydınlatılması,eğilimlerin belirlenmesi için, topluluk önünde,söyleşi havası içinde yapılan tartışma aşağıdakilerden hangisidir?
A) Panel B) KonferansC) Nutuk D) Sempozyum



Soru 9) Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Esas veUsuller Hakkında Yönetmelik’e göre “resmî belge” aşağıdakilerden hangisinde en doğruşekilde tanımlanmıştır?
A) Elektronik ortamda oluşturulan, gönderilen vesaklanan her türlü belge
B) Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında veya gerçek ve tüzel kişilerle iletişimlerinisağlamak amacıyla yazılan yazı, resmî bilgi veelektronik belge
C) Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarındaveya gerçek ve tüzel kişilerle iletişimleri sırasın-da metin, ses ve görüntü şeklinde oluşturdukları, gönderdikleri veya sakladıkları belge
D) Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında veya gerçek ve tüzel kişilerle iletişimlerinisağlamak amacıyla oluşturdukları, gönderdik-leri veya sakladıkları belirli bir standart ve içe-riği olan belge

Soru 10)İnternette e-posta gönderirken, gönderilen ki-şilerin göremeyeceği başka bir kişiye daha e-posta yollanmak istenirse, görünmeyecekkişinin adresi aşağıdaki alanlardan hangisineyazılmalıdır?
A) Kime B) ccC) bcc D) Konu

Cevap Anahtarı:
1.B 2.C 3.C 4.B 5.A 6.B 7.D 8.A 9.D 10.C

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ