Kayıtlar

Nisan, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bu ilanlara dikkat!

Resim
Konuşma bozukluğunda ‘15 günde kekemeliğe son' gibi iddialar, kişiyi intihara sürükleyebiliyor. İletişim yasağı ile konuşma bozukluğunun düzeltilemeyeceğini belirten Konuşma Engelliler Federasyonu Başkanı Özgür Tekol, “Uzman olmayan bu kişileri ciddiye almayın.” diyor.

Körler Derneği açıklama bekliyor

Resim
Altı Nokta Körler Derneği Kocaeli Şubesi başkanı Pınar Çatalkaya ve yönetim kurulu üyeleri birkaç gün önce basında yer alan ve görme engelli vatandaşları ilgilendiren 2 haberle ilgili kamuoyunun aydınlatılmasını istiyor.

Engelli Çocuk Havalı Tüfek Mermisiyle Yaralandı

Resim
Kahramanmaraş 'ta havalı tüfek mermisi başına isabet eden engelli çocuk, yaralandı. Şeyhadil Mahallesi 5. Sokak'ta, evlerinin çatı katında bulunan 4 yaşındaki Melih Göl'ün başından kan aktığını gören ailesi 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Ambulansla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi kaldırılan Göl'ün başına havalı tüfek mermisi isabet ettiği belirlendi.

ENGELLİ ÇOCUKLAR USTALARLA YEMEK YAPTI

Resim
Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM (Muğla), (DHA) - BODRUM Profesyonel Aşçılar ve Servis Çalışanları Derneği (BASED) tarafından düzenlenen 'Bodrum Lezzet Festivali'nde usta aşçılar kıyasıya yarıştı. Usta aşçılara engelli öğrenciler de yardım etti.

Düzce'de Türkiye Beyazay Derneği Bölge Toplantısı

Resim
Türkiye Beyazay Derneği Bölge Toplantısı Düzce 'de yapıldı. Düzce Şubesi'nin açılışını gerçekleştiren Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, dünyada en güzel yaratılmış varlığın insan olduğunu, o nedenle herkesin hak ve hukukunu koruması gerektiğini söyledi.

Engelsiz Yaşam' Gazimağusa'da konuşuldu

Resim
‘ Engelsiz Yaşam’ Gazimağusa’da konuşuldu - Gazimağusa Türk Maarif Koleji sekiz-dokuzuncu sınıf öğrencileri ve eğitimciler seminere yoğun ilgi gösterdi. - Çiçeği burnunda tekerlekli sandalye basketbol takım oyuncusu Hatice Kuyucu seminerde yerini alırken, Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt’un anıları ve görme engelli sanatçı Mehmet Geçit şarkıları ile seminere renk kattı. Engelli dünyasına dair farkındalık eğitimi, bu kez Gazimağusa ’da öğrencilere sunuldu.

Miller Oto’da 23 Nisan Şenliği

Resim
Geleneksel olarak her yıl çocuklar için 23 Nisan Şenliği düzenleyen Miller Oto, bu yılda Petrol Ofisi tesislerinde düzenlediği şenlikle aynı geleneği sürdürecek. Miller Oto ve Petrol ofisi, bu yıl 23 Nisan ‘da çocukları yine unutmadı. Her sene değişik bir Tema altında düzenlenen şenlikte bu yıl ‘’Engelsiz yaşam‘’ hedef alınacak. Engelli çocuklarında, hayatın içinde hiç sıkıntı yaşamadan entegre olabilmeleri sağlanacak.

Bayburtlu Eğitimcilerin Almanya'daki Çalışma Ziyareti

Resim
Avrupa Birliği ( AB ) projesi kapsamında Bayburt 'tan Almanya 'ya giden heyet, Bayburt'a döndü. Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Leonardo Da Vinci" programı kapsamında Bayburt'tan Almanya'nın Augsburg kentine giden İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan başkanlığındaki 12 kişilik heyetin çalışma ziyaretini tamamlayarak kente döndüğü belirtildi.

Engelliler, Etkinlik Kapsamında Körfezde Tekneyle Gezdi

Resim
Mudanya Yelken Kulübü ile Mudanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ev sahipliğinde, Bursa Valiliği İl Özürlüler Kurulu Koordinasyonu aracılığıyla düzenlenen etkinliğe, Türkiye Sakatlar Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Mudanya Engelliler Derneği ile Zihinsel Uluslararası Engelliler Derneğinden 20 engelli ve refakatçileri katıldı.

Giresun Lisesi İzcileri Muttalip'i unutmuyor

Resim
Giresun Lisesi Mehmet Larçın izci ocağı izcileri , okullarının eski öğrencisi ve okul futbol takımlarının forvet oyuncusu olan ve uzun yıllardan buyana engelli olarak yaşamını sürdüren A. Muttalip Ayhanı hiç unutmuyorlar.

Sahnede Engellerini Unuttular

Resim
AFYONKARAHİSAR'da bu yıl 6'ncısı düzenlenen Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği'ne katılan Engelsiz Müzik Korosu, seslendirdiği şarkılarla izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Ak Parti’den Engelliye Akülü Araba

Resim
Bursa’nın Mudanya ilçesinde, AK Parti teşkilatı engellilere akülü araba dağıtıyor. AK Parti ilçe teşkilatı, 40 yaşında ailesiyle birlikte yaşayan engelli Faruk Göçmen’e akülü tekerlekli sandalyesini teslim etti. Göçmen, yeni arabasına kavuşunca büyük mutluluk yaşadı. İlçe Başkanı Kadir Kahraman, “Faruk’un kullanmış olduğu akülü sakat arabası arızalanınca biz de kendisine yeni araç temin ettik. Eskisini de alıp onardıktan sonra başka bir engelli arkadaşımıza vereceğiz.

Manavgat'ta Polislik Hizmetlerinde Birinci Öncelik Engellilerin

Resim
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Toplum Destekli Polislik hizmetlerinde birinci öncelik engellilerin olacak. Engelli vatandaşlar, polislik hizmeti alma ve emniyette işlemlerini yaptırmada sıra beklemeyecek. Manavgat İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, turizm şehrinde engellilerin hiçbir engele takılmaması ve işlerinin hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmasında sıra beklemeyeceklerini söyledi.

Görme engellilerden takip çizgilerini kapatan esnafa protesto

Resim
Muğla'nın Fethiye ilçesinde trafiğe kapalı sokakta görme engelli vatandaşlar için oluşturulan takip çizgilerinin esnaf tarafından işgal edilmesi Altı Nokta Körler Derneği Şubesi tarafından protesto edildi.

Engelli Ramazan, Kayıp Eşini Arıyor

Resim
Silifke ilçesinde bedensel engelli Ramazan Kırmızıgöl (41), 13 gündür kayıp olan 18 yıllık eşi Ayşe Kırmızıgöl'ü (38) arıyor. Tır şoförlüğü yaparken 10 yıl önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle felç olan Ramazan Kırmızıgöl, Sarıcalar Mahallesi'ndeki evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 13 gündür kayıp olan eşi Ayşe Kırmızıgöl ile hiçbir sorunlarının olmadığını kaydetti.

Engelliler Denizle Tanıştı

Resim
Bursa’nın Mudanya ilçesinde engelliler tekneyle körfez turu attı. Yelken Kulübü ve Mudanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde yapılan faaliyete 20 engelli ve refakatçileri katıldı. Organizasyona ev sahipliği yapan Mudanya Yelken Kulübü'ne teşekkür eden İl Özürlüler Kurulu

İmamdı, Kendini Engellilere Adadı

Resim
Adana'da çocuklarından biri engelli olan Muzaffer Aygün, imam olarak başladığı memur hayatına liseyi dışarıdan bitirip, ilahiyat fakültesini kazandıktan sonra gönüllü olarak sosyal hizmetler bünyesinde çalışmaya başladı. Kendini engellilere adayan Aygün, "35 yıldır engelli bir çocukla mücadele ettiğimiz için engellilerle nasıl ilgilenilmesi gerektiğini çok iyi biliyorum, onları ayağa kaldırmak için buradayım" dedi.

Zihinsel Engelliler Sabun Üretecek

Resim
Türkiye'de ilk defa Bursa'da 20 lira yevmiye alarak katıldıkları sabun üreticiliği kursunu başarıyla tamamlayan 13 zihinsel engelli gence törenle sertifikaları verildi. İstihdamı en zor olan engelli grubu arasında yer alan zihinsel engelli gençler, 17. asırda Edirne'de çıktığı bilinen geleneksel kokulu meyve sabunu üreticiliğini canlandırmanın yanı sıra, hem aile bütçelerine katkı sağlayacak, hem de kendilerine bir hobi edinmiş olacak.

Engelliler Üretiyor Engelleri Aşıyor” Sergisi Açıldı

Resim
Kilis Valisi Süleyman Tapsız, insanların fiziki olarak engelli olması önemli değil, önemli olan kafa olarak engelli olmaması olduğunu söyledi. Vali Süleyman Tapsız, Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde yürütülen “Engelliler Üretiyor Engelleri Aşıyor” projesi kapsamında hazırlanan serginin açılışını yaptı.

Kendi Sesini İlk Defa Duyan Kız Agladı !

Resim

Engelli Çocuklar Davul Zurna Eşliğinde Eğlendi

Resim

Engelli Öğretmenlere Müjde

Resim

Bedensel Engelli Sporcular Turistik Yerleri Gezdi

Resim

TÜRKOĞLU BELEDİYESİNDEN 34 ENGELLİ VATANDAŞA ÖZÜRLÜ AKÜLÜ ARAÇ

Resim

Engellilere özel otobüs

Resim

Bu rampalar ne işe yarar?

Resim
Özellikle engelli ve yaşlı vatandaşların rahat ulaşımı için zorunlu hale getirilen rampaların birçoğu mimari standartlardan uzak yapılıyor.  Çok dik ya da çok dar inşa edilen çoğu rampada, dinlenmek için gereken sahanlıklar da yok. Standart dışı rampalar hayatı engellilere daha da zorlaştırıyor. Başta engelli vatandaşlar olmak üzere yaşlılar, çocuklar, hamile ve çocuklu kadınların gündelik hayatını kolaylaştıran rampalar kanun gereği kamu ya da özel tüm binalarda yer almak zorunda.

Onlar da 'Perşembe Anneleri'

Resim
Zihinsel ve bedensel engelli çocuk sahibi annelerle, gelişimi normal seyreden çocukların anneleri örnek bir dayanışmaya imza attı. Yaklaşık 20 kadın, özürlü çocuklar ve annelerinin karşılaştığı güçlüklere dikkat çekmek, deneyimlerini paylaşıp sorunlara çözüm bulmak, toplumda farkındalık yaratmak için grup oluşturdu. Önceleri "aylinanne.com" adlı internet sitesinde bir araya gelen anneler, "Perşembe Anneleri" adı altında her ayın ilk perşembesi toplanıp, birbirlerine kılavuzluk ediyor. Engelli çocukların gelişimi, hastane ve doktor süreçleri, doğru okul seçimi, eğitimcilerin yaklaşımı gibi konularda deneyimlerini paylaşıp, aynı zamanda birbirlerinin terapisti oluyorlar.

MUHALEFET VE HÜKÜMET ‘ENGELLİLERDE’ UZLAŞTI

Resim
anayasa çalışmalarında sıkıntılar aşamazken, iktidar ve muhalefet partileri mevcut anayasadaki “engellilerle” ilgili ifadelerin düzeltilmesi için uzlaştı. 87 kanun ve 9 kanun hükmündeki kararnameden özürlü , sakat ve çürük ifadeleri tüm partilerin desteklediği yasa ile çıkarılırken, anayasa üzerinde de benzer bir çalışmanın yapılması gündeme geldi. Yaklaşık 1,5 yıldır devam eden yeni

Zihinsel engelli Şivan Öztaş'a kışla yolu göründü

Resim
İzmir'in Tire ilçesinde yaşayan zihinsel engelli 21 yaşındaki Şivan Öztaş'a kışla yolu göründü. Altı çocuk sahibi Öztaş aile, "Askerliğe Elverişlidir" raporu verilen oğulları için hukuk mücadelesi başlattı. Tire Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu öğrencisi Şivan, aksini kanıtlayamazsa 15 gün içinde birliğine teslim olacak.

Polisten özürlü kadına kelepçeli işkence

Resim
Bugüne kadar polis şiddetine çok tanık olduk ama farklı. Avcılarda polis sınırı aştı. Basit bir aile kavgasına müdahele eden polisin zihinsel engelli kadına yaptıkları görenleri dehşete düşürdü. İstanbul Avcılar'da aile kavgasına müdahale eden 3 polis, zihinsel engelli Hamiyet Ağaoğlu ve kardeşi Hatice Özer'i darp ettikten sonra demir korkuluklara kelepçeledi. İki kadın 1 saat, acılar içinde yerde kıvrandı.

Engelliler sınır tanımıyor

Resim
Dicle Üniversitesi Diyarbakır Meslek Yüksekokulu, Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı ve Surkent İşitme Engelliler Okulu işbirliği ile “Engellenen Eller” projesi çerçevesinde engelli öğrencilerin el becerilerini ortaya koyma amacıyla resim sergisi düzenlendi.

Polonyalı Akademisyenler, 'özel Eğitim'i Anlattı

Resim
Öğrenci  Değişim Programı Erasmus kapsamında Abant  İzzet Baysal Üniversitesi’ne gelen Polonya Maria Curie Sklodowska Üniversitesi’nden Dr. Anna Bujnowska ile Dr. Izabela Pietras, ülkelerindeki engelli öğrencilere verilen  özel   eğitim  hakkında  bilgi  verdi, meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulundu.

Emekli Öğretmen Topladığı Kapaklarla 10 Engelliye Tekerlekli Sandalye Aldı

Resim
Çanakkale’nin  Biga  ilçesinde, emekli öğretmen Mehmet Çetin, topladığı mavi kapaklarla engellilere umut oluyor. Mavi kapak toplayan Mehmet Çetin, şimdiye kadar engelli vatandaşların 10 tane tekerlekli sandalye almasına vesile oldu. Çetin, “Maksadım engelli vatandaşlara yardım etmek. 9 aydan bu yana kapak toplamaya devam ediyorum. Şimdiye kadar 1 ton 70 kilo kapak topladım.

Beylikdüzü’nde Engelsiz Eğlence

Resim
Beylikdüzü Belediyesi ve İSEM işbirliği ile ilçedeki engelliler ve aileleri için düzenlenen etkinlikte vatandaşlar gönüllerince eğlenip, stres attı. İstanbul  Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi (İSEM) ile birlikte Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Engellerini Aşanlar  Eğlence  Programı” güzel görüntülere sahne oldu. Tamamı engellilerden oluşan grup, sahnede dans gösterilerini sundu ve şarkılar seslendirdi. Beylikdüzü  Belediye

Bunu yapan polis bile olsa yanacak

Resim
Park ihlali yapan hiç kimseye taviz verilmeyecek. Kaldırıma park eden resmi polis araçlarına bile  ceza uygulanacak.

Kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışma

Resim
2023'e, 2070'lere ulaştığımızda o dinamik yapımızı koruyabilelim" dedi.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Çocuk Refahı Konferansı"ndan ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladılar. 

Engelli atlete GS'den kamp desteği

Resim
Galatasaray , Dünya Şampiyonası’na hazırlanan Diyarbakırlı engelli atlet Nesim Öner’in 50 günlük Antalya kampı masrafını karşılayarak jest yaptı. Sarı kırmızılı kulüp,daha önce Öner’e 2 bin TL maaş bağlamıştı.

Koçal'dan Engelli Öğrenciye Tekerlekli Sandalye Yardımı

Resim
Yalova   Belediye  Başkanı Yakup Bilgin Koçal, engelli bir öğrenciye tekerlekli sandalye  hediye  etti. Koçal, Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesini ziyaret ederek bedensel engelli 9. sınıf öğrencisi Halil İbrahim Baltacı ile görüştü.

Serçev’den Engelli Dostu Konser

Resim
ANKARA  (İHA) – Serebial Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) tarafından “Serebral Palsili Çocuklar İçin Umut, Farkındalık ve Yardım Konseri” düzenlendi. Çankaya  Belediyesi sponsorluğunda ve Hacettepe Üniversitesi’nin katkılarıyla SERÇEV tarafından düzenlenen “Serebral Palsili Çocuklar İçin Umut, Farkındalık ve Yardım Konseri” Hacettepe Üniversitesi Amfi Tiyatro alanında gerçekleştirildi.

Engelli Öğrenciler Mobilya Üretiyor

Resim
Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice beldesinde, Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören engelli öğrencilerin mobilya dekorasyon atölyesinde yaptıkları eserler göz kamaştırıyor. Okulu ziyaret eden Kaymakam Aziz İnci, mobilya firmalarına iş birliği çağrısında bulundu.

Engelliler Bahçıvanlığı Öğrenerek Hayata Tutunacak

Resim
Antalya ’da zihinsel ve fiziksel engellilere yönelik iş garantili bahçıvanlık kursu düzenleniyor.  5 ay sürecek ve  uzman  eğitmenlerin nezaretinde verilecek kursa ilk etapta 10 engelli katıldı. Engelli kursiyerlerin eğitimi sonuçlanmadan, eğitildikleri sektörlerde faaliyet gösteren  özel  ve kamu kurumlarına ait işletmeler ile temasa geçilerek staj imkanı sunula

Tasarıya Destek Veren Muhalefet Milletvekilleri, Engelli Haklarının Daha Da Artırılmasını İstedi

Resim
Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Yer Alan Engelli Bireylere Yönelik İbarelerin Değiştirilmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine, TBMM Genel Kurulu'nda başlandı. 

Engellilere İş Yeri Açma İmkanı

Resim
Aksaray Girişimci İşadamları Derneği ( AGİAD ), Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Geliştirme Birliği ( KOSGEB ) ve Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından imzalanan protokolle engelli vatandaşlara "Girişimcilik Eğitim Kursu" verildi.

Engelli Derneği Hem İş Bulduruyor, Hem Evlendiriyor

Resim
İzmir   Karşıyaka  Kazım Dirik İlkokulu bahçesinde faaliyet gösteren İzmir Ortopedik Özürlüler Derneği, engelli vatandaşlara verdiği eğitimle istihdam olanağı sağlarken, bir yandan da kendilerine uygun çiftin bulunmasını sağlıyor. Karşıyaka’da engellilere yönelik çeşitli kurslar veren Ortopedik Özürlüler Derneği, engellilerin iş bulmasına yönelik verdiği teknik eğitimlerle büyük oranda engelli vatandaşın istihdam edilmesini sağlıyor. Her yıl yaklaşık 30 - 40 engelliyi iş sahibi yapan kurs, aynı zamanda öğrencilerin birbirleriyle tanışarak evlenmelerine de ön ayak oluyor.

Engelli çocuklar diş muayenesinden geçiriliyor

Resim
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Koruyucu Sağlık Hizmetleri Projesi kapsamında öğretilebilir zihinsel engelliler okullarında, ağız ve diş sağlığı seminerleri ve diş taramaları gerçekleştiriyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, "Diş hekimine gitmekte zorlanan engelli çocuklarımız ağız ve diş sağlıklarını yeterince koruyamıyorlar. Koruyucu diş hekimliği projesi ile diş doktorlarını engelli çocuklarımızın ayağına götürüyor, muayene ediyor ve diş sağlığı konusunda bilgilendiriyoruz." dedi.

Görme engelliler için akıllı telefon

Resim
Hindistanlı bir mühendis, görme engelli insanlar için dünyanın ilk akıllı telefonunu geliştirdi. Sumit Dagar, test aşamasının sorunsuz tamamlanması halinde telefonu 2013 sonunda piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Keziban gözlüğüne kavuştu

Resim
Derslerde büyük sıkıntı çeken Taş’a yardım elini uzatan Dalaman Kaymakamlığı’nın yaptırdığı gözlüğü kullanmaya başlayan Keziban Taş’ın yüzü gülüyor.

Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Resim
Belediye  Başkanı Ülgür Gökhan, toplantıda yaptığı konuşmada, kendi ayakları üzerinde kalmaya çalışan ve üreten kadınlara  destek  olmaya devam edeceklerini söyledi.

BU KEZ ENGELLİLER EĞLENDİ

Resim
İZMİR (İHA) - Karşıyaka'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu kez engelli çocuklarla yapıldı.

Beylikdüzü’nde Engelsiz Eğlence

Resim
Beylikdüzü Belediyesi ve İSEM işbirliği ile ilçedeki engelliler ve aileleri için düzenlenen etkinlikte vatandaşlar gönüllerince eğlenip, stres attı.

Kırşehir'de Mavi Kapak Kampanyası

Resim
Kırşehir Merkez Mescidi Kuba Kız Kur'an Kursu öğrencileri, topladıkları mavi kapaklarla engelli bir engelliyi sevindirdi. İl Müftülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kız Kur'an Kursu öğrencileri, müftülük ve Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, mavi kapak toplamak için çalışma başlattı.

‘gülen Çocuk Şenliği’ Dünya Çocuklarını Bir Araya Getirdi

Resim
8 ülkeden 200 engelli ve engelsiz çocuğun bir araya gelip, unutulmaz günler yaşayacağı ‘7.  Uluslararası  Gülen  Çocuk Şenliği’, 26-30 Nisan tarihleri arasında  İstanbul ’da gerçekleştiriliyor. Türkiye  Omurilik Felçlileri Derneği'nin (TOFD)  ev  sahipliğinde 7.'si düzenlenen ‘Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği’, Azerbaycan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Gürcistan, Bosna Hersek, Letonya ve Türkiye’den 7-15 yaş arası 200 çocuğun katılımlarıyla İstanbul’da gerçekleştiriliyor. “Engelli çocuklara eşit yaşam haklarının sağlanması” mesajının kamuoyuna duyurulması ve İstanbul’un  Türk  kültür ve konukseverliğinin tanıtılmasını kapsayan etkinliklerle, 200 konuğun unutulmayacak günler yaşayacağı şenlik, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nde yapılan karşılama töreni ile başladı.

Hayat Boyu Öğrenme Eğitimleri

Resim
Türkiye Sakatlar Derneği Adapazarı Şube Başkanı Selim Özen ve Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Sarıkaya, Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölümü öğrencileriyle bir söyleşi programı gerçekleştirdiler.

Reklam Ajansından Anlamlı Yardım

Resim
Gaziantep ’te bir reklam ajansı kurduğu  internet sitesinden elde ettiği gelirleri 10 adet tekerlikli sandalye alarak engelli vatandaşlara dağıttı. Gaziantep’te bulunan  özel  bir reklam ajansı geçtiğimiz yıldan itibaren engelli vatandaşlar için başlattığı “Geleneksel Tekerlikli Sandalye” kampanyasına bir yenisini daha ekledi. Ajans sahibi Bilal Karalar kurduğu www.rehberantep.com sitesinden elde ettiği gelirlerle 10 adet tekerlikli sandalye alarak, engelli vatandaşlara düzenlediği törenle dağıttı.

Belediye artık evleri de temizliyor

Resim
Çanakkale Belediyesi, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan ihtiyaç sahibi 65 yaş üstü ve engelli bireylerin yaşamlarına kolaylık sağlamak, ihtiyaçlarını karşılanmasında yardımcı olmak amacıyla 'Evde Hizmet ve Bakım Projesi' başlattı.

Engelli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kurtaslan Açıklaması

Resim
Engelli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Abdurrahman Kurtaslan, 96 yasal düzenlemedeki "özürlü", "sakat" ve "çürük" gibi ibareleri "engelli" olarak değiştiren yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesine ilişkin, "Bu kavram değişikliğini toplumsal huzur açısından olumlu değerlendiriyoruz" dedi. Kurtaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sözcükleri anlamına uygun kullanmanın çok önemli olduğunu söyledi.