Engelsiz girişimciler sertifikaları aldı


İSTANBUL - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü'nün (İSEMortaklaşa verdiği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'ni başarıyla bitiren 50 engelsiz girişimci, Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezinde düzenlenen özel bir törenle sertifikalarını aldılar. 


Sertifika törenineİSEM Müdürü Bekir Köksal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri İstanbul İl Müdür Yardımcısı Halis Kuralay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Yücel, KOSGEB İkitelli Hizmet Merkezi Müdürü Selahattin Kaya ile engelli ve aileleri katıldı


Engelli bireylerin ekonomik yaşamda stratejik mevkilere gelerek atıl olan  gücünü topluma kazandırmak amacıyla; İSEM "İş'te Engel Yok" projesiAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ise "Girişimcilik Engel Tanımaz" projesi ile  dünyası ve istihdama dönük iki farklı çalışma başlatmıştı. Her iki kurumun girişimcilik konusunda farklı dönemlerde başlatmış olduğu iki proje yapılan ortaklaşa çalışma ile ilk meyvelerini verdi. İşte Engel Yok veGirişimci Engel Tanımaz, uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılan 50 engelli birey, işletme yönetiminden finansa, mesleki becerilerden genel ekonomi ilkelerine değin pek çok ayrı dalda 70 saatlik eğitim aldı. Ayrıca Eylül Ayında girişimcilik üzerine düzenlenecek sertifika programına da 30 engelsiz girişimci adayı katılacak. Haziran, Temmuz, Ağustos Eğitimleri başarıyla bitiren engelsiz girişimciler için gerçekleştirilen sertifika töreninde duygusal anlar yaşandı. 


Sertifika töreninde konuşma yapan İSEM Müdürü Bekir Köksal, engelli bireylerin artık toplumun stratejik noktalarında görev almaya başladığını kaydederek, girişimcilik konusunda da gayret göstermelerini ve ailelerin de gerekli desteği engelsiz girişimci adaylarına sunmasını istedi. İSEM'in engelli bireylerin sosyoekonomik yaşama bağımsız bir şekilde katılabilmesi için pek çok branşta eğitimler verdiğini bildiren Köksal, "Günümüze kadar İSEM tarafından 2 Milyon 568 Bin 730 seanseğitim verildi" dedi. 


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri İstanbul İl Müdür Yardımcısı Halis Kuralay da sertifika töreninde bir konuşma yaptı. Konuşmasında, ülkemizde geçmişe nazaran pek çok engelin kalktığını işaret eden Kuralay, günümüzde engellinin sosyal yaşama daha kolay karışabildiğini ifade ederek engelli bireylerin de kendilerine güvenmelerini istediİş kurmak için engelli bireylere öncesinde devletin destek vermediğinin altını çizen Kuralay, "Günümüzde devletin engelli bireye ve ailesine sosyal yaşamın pek çok kesitinde çok çeşitli destekler sunuyor" dedi. 


Engelli bireylerin girişimciliklerinin arttırılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstanbul İl Müdürlüğü'nün ortak hareket ettiği projeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Müdürlüğü ve KOSGEB İkitelli Hizmet Merkezi Müdürlüğü de destek veriyor. 


Sertifika töreninde KOSGEB İkitelli Hizmet Merkezi Müdürü Selahattin Kaya yapmış olduğu konuşmada, 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı'nı başarıyla tamamlayan engelli bireylere, kendiişlerini kurabilmeleri için ihtiyaç duydukları mali ve teknik desteğin karşılanması amacıyla 100 Bin TL'lik finans desteği sağladıklarını açıkladı. İSEM danışmanlığıyla engelsiz girişimci adaylarının KOSGEB'e başvurmaları sonucunda 30 Bin TL'si hibe olmak kaydıyla bu desteği sağladıklarını bildiren Kaya, ülke ekonomisinin gelişmesi açısından engellilere bu alanda sağlanacak desteğin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. (İLKHA)

Kaynak: Engelsiz girişimciler sertifikaları aldı haberi 03 Eylül 2013 Salı haberleri http://www.medya73.com/engelsiz-girisimciler-sertifikalari-aldi-haberi-1458849.html#ixzz2e7IBXqK4
<a title='haber' href='http://www.medya73.com/'>Haber</a> 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ