'3 Aralık'a kadar sandalyesiz engelli kalmayacak'

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Fiziksel Engelliler Derneği tarafından 20 engelliye daha akülü ve manuel tekerlekli sandalye verildi.
Ereğli' de başlatılan tekerlekli sandalye kampanyasına destek veren hayırseverler ve iş adamlarının katkıları ile alınan 20 sandalye daha sahiplerine teslim edildi. Fiziksel engelliler Derneği bahçesinde gerçekleştirilen teslim töreninde sandalyelerini alan engelliler, kendilerine sandalyelerin alınmasında emeği geçen ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.


AMACIMIZ 3 ARALIK'TA SANDALYESİZ ENGELLİ BIRAKMAMAK

Sandalye dağıtım törenin de konuşan Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, hedeflerinin 3 Aralık Dünya Engelliler gününe kadar bölgedeki tekerlekli sandalye bekleyen engellileri sandalye sahibi yapmak olduğunu söyledi. İsmail Şentürk, "Bugün burada 20 engelli arkadaşımıza daha tekerlekli sandalye sahibi yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Hayırseverlere emeği geçenlere söz konusu sandalyelerden istifade eden arkadaşlarımızın adına teşekkür ediyorum. Bizler Fiziksel Engelliler Derneği olarak 12 yıldır yapmış olduğumuz bu mücadeleyi önümüzdeki 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde taçlandırmak istiyoruz. Önümüze bir hedef koyduk. Hedefimiz 3 Aralık'ta bu bölgede Akülü ve manuel tekerlekli sandalye ihtiyacı olan insan bırakmamak. Bu hedefimize ilçe Kaymakamımızın desteği ile geçtiğimiz yıllarda okullarda bu sorunu çözdük. Okullara giden öğrencilerin içerisinde akülü sandalye ihtiyacı olanı bırakmadık. İnşallah şehrin alt yapısı, ulaşımı, kamu binaları ve toplumsal alanlarda bu sandalyeleri kullanan insanlara uygun hale getirilir. Bugüne kadar mükerrer olmak üzere 30 ye yakın manuel sandalye verdik. 110 civarında da akülü sandalye verdik. Sırada 20 tane daha akülü sandalye bekleyen arkadaşımız var. Onları da dediğim gibi 3 Aralık tarihine kadar bitirmeyi hedefliyoruz."

Törene katılan ve Fiziksel Engelliler Derneğine Belediye Başkanlığı döneminde olduğu gibi başkanlık sonrasında da destek veren önceki dönem Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ise derneği desteğinin devam edeceğini vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından sandalyelerini alan engelliler aileleri ile birlikte dernek binasından ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ