Bursagaz’ın engelli duyarlılığı ödüllendirildi

Doğalgaz dağıtım sektörünün öncü kuruluşlarından Bursagaz, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle toplumun sorunlarına çözüm ararken, engellilere yönelik gerçekleştirdiği ‘Engelli eğitimini kolaylaştıralım, topluma değer katalım’ projesi sayesinde Dünya Gazetesi kurucularından Prof. Dr. Işın Demirkent ve Nezih Demirkent adına her yıl düzenlenen Demirkent Ödülleri kapsamında Türkiye çapında Sosyal Sorumluluk Alanı’nda ödüle layık görüldü. 


Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği aracılığıyla 2012 yılında Bursa çapında 40 okulda 45 engelli sınıfı açarak önemli bir hizmetin altına imza atan Bursagaz, Demirkent Ödülleri kapsamında aldığı ödülle başarısını tescilledi. 

İstanbul Pera Palas Otel’de düzenlenen ödül töreninde konuşan Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, şirket olarak son dönemde sosyal sorumluluk alanında önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlattı. Bursagaz bünyesinde kurdukları Eğitim Gönüllüleri Derneği aracılığıyla çok sayıda öğrenciye burs imkanı sağladıklarını ifade eden Tola, bunun yanında ihtiyaç olan bölgelerde de okulları yenilediklerini dile getirdi.

Bursagaz Eğitim Gönülleri Derneği tarafından 2012 yılında hayata geçirilen ‘Engelli Eğitimini Kolaylaştıralım, Topluma Değer Katalım’ projesi kapsamında 40 okulda 45 özel engelli sınıfı açıldığını belirten Tola, “Engelliler toplumsal yaşam içerisinde dezavantajlı gruplardan. Bizlere düşen görev ise engellilerin hayatını kolaylaştıracak adımlar atmaktır. Biz de kurum olarak özellikle eğitimle ilgili projelerin içerisinde yer almak istediğimiz için böyle bir çalışmayı başlattık. Bugün gelinen noktada yaptığımız çalışmanın Türkiye çapında onlarca proje arasından sıyrılarak ödüle layık görülmesi bize projemizin ne kadar doğru olduğunu birkez daha gösterdi. Bursagaz doğalgaz dağıtım sektöründe her açıdan öncü bir kuruluş ve bu özelliğini sosyal sorumluluk alanında da ispatlamış oldu.” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ