Hayat Boyu Öğrenme Eğitimleri


Türkiye Sakatlar Derneği Adapazarı Şube Başkanı Selim Özen ve Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Sarıkaya, Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölümü öğrencileriyle bir söyleşi programı gerçekleştirdiler.



Özen ve Sarıkaya Engellilik konusunda ve Engelli bireylerin yaşam içinde karşılaştıkları sorunlar ve çözümleri üzerine bölüm öğrencileri ile birlikte söyleyişi gerçekleştirdi.

Özen, gelecek yaşamlarında engellilik konusunda bilinçli bir toplumun var olmasının önemine değinerek fırsat verildiğinde yaşam içinde engelleri birlikte paylaşarak kaldırabileceğini ifade etti. Öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Selim Özen ve Aykut Sarıkaya peyzajın engelli bireylerin yaşamı içindeki önemine değinerek bu alanda yaşamın içinde karşılaştıkları engelleri örnek göstererek eğitim almış oldukları bu alanda öğrencilere yaşamış olduk sorunları ve çözüm yollarını aktardılar.

Söyleyişi içinde hazır bulunan Bölüm Başkanı Nurettin Kartal, Öğretim Görevlisi Recep Özkır ve Öğretim Görevlisi Mine Çilli, TSD Adapazarı Şube Başkan Yardımcısı Selim Özen ve Aykut Sarıkaya’ya teşekkür ederek sosyal sorumluluk anlayışı içinde toplum temelli rehabilitasyon programlarının öneminde değindiler. Kartal, Sakarya Üniversitesi Sapanca MYO olarak her zaman engelli bireylere destek olunması gerektiğinin altını çizdi.

Kartal, TSD Adapazarı Şubesi İle birlikte Peyzaj ve Süs Bitkileri Alanında engelli bireylerin mesleki istihdamına katkı sağlayabilmek adına Meslek Eğitim Programı gerçekleştirebilmek, engelli bireylerin fırsat verildiğinde peyzaj ve süs bitkileri alanında meslek sahibi olabileceklerini bu konuda Sakarya Üniversitesi Sapanca MYO olarak her zaman destek olacaklarını belirtti.

Öğrenci temsilcisi Nagihan Balcı ise Bölüm öğrencileri olarak bu tür eğitim söyleyişi programlarını farklı alanlarda genişleterek devam ettireceklerini öğrenciler olarak sosyal sorumluluk anlayışı içinde doğru çalışmalar içinde olacaklarını ifade etti.

Söyleyişi sonrası Bölüm Başkanı Nurettin Kartal, TSD Adapazarı Şube Başkan Yardımcısı Selim Özen ve Aykut Sarıkaya’ya teşekkür ederek günün anısına kupa hediye etti.

İhlas Haber Ajansı
http://yurthaber.mynet.com/detay/sakarya-haberleri/hayat-boyu-ogrenme-egitimleri/836209

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ