Hayalim Alanya'da Gerçekleşmiş


 Dün öğle saatlerinde gelen sporcular, Alanya Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu eşliğinde merkezi gezdi.
Alanya'da engelli bireyler için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Altıoğlu, 'Alanya, Türkiye'nin en ulaşılabilir yaşam kentidir' dedi. Altıoğlu, "Bu sene açılışı yapılacak 'Engelsiz halk plajı' sayesinde engelliler kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan denize girebilecekler. Engelliler konusunda yapılan çalışmaların sonucunda insanlar sokağa çıkmaya başladılar. Alanya, Türkiye'ye öncü oldu.  Türkiye'de ulaşılabilir bir kale bulunmuyor. Ne kaleler ne de tarihi yapılar engellilere uygun değil. Buna karşın bunlar engellilerin oralara ulaşımına engel değil. İnşallah bu sene engelli misafirlerimiz İç Kale'yi engelsiz biçimde gezecekler. Engellilerle ilgili çalışmalar yapılırken umumi tuvaletler bile düşünülüyor. Parkları yaparken biz engelli park değil, engelsiz park yapıyoruz" diye konuştu. 

"SPOR KONUSUNDA EKSİKLİKLERİMİZ VAR"

'Amacımız ayrıştırmak değil, kaynaştırmak' diyen Altıoğlu açıklamasına şöyle devam etti: "İnsanlar hala engelli gördüklerinde uzaylı görmüş gibi bakabiliyorlar. Bu sorunun temelinde engelli ile temas etmeme bulunuyor. Alanya olarak engelliler konusunda yapılan çalışmalarda öne çıkmamızın nedeni gerek toplumun gerekse de kamu kuruluşlarının duyarlılığının yüksek olması yatıyor.  Biz en ulaşılabilir kentiz ama, spor konusunda eksiklerimiz var. Alanya'dan Rio Olimpiyatları'na katılacak paraolimpik sporcu gönderebilmemiz gerekiyor."

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ ŞARTLARINI SAĞLADI"

Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı Antrenörü Osman Çullu, Alanya'nın havuz yönünden Türkiye'nin en iyi şartlarını sahip olduğunu belirtti. Çullu, "Alanya'da kamp programımız var. 10 günlük kamp sonrasında Mayıs ayının sonunda Almanya'da yapılacak bir uluslararası şampiyona var. Daha sonra Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları ve Amerika'da Ağustos ayında yapılacak olan Dünya Güreş Halter Oyunları ve Kanada'da yapılacak dünya şampiyonasına hazırlık amacıyla ilk kampımızı başlattık. Bundan sonra kamplarımız sürecek. Çok verimli bir çalışma ortamınız var. İyi bir çalışma ortamı geçiriyoruz. İnşallah  Amerika ve Kanada'dan madalya alarak geri dönmek istiyoruz. Kampta 16 sporcumuz bulunuyor" şeklinde konuştu. 

Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'ne yaptıkları ziyaretle ilgili düşüncelerini de dile getiren Çullu, "Gerçekten şok oldum. Hiç beklemediğim güzellikte bir çalışma gördüm. Benim de hayalim bunu Kahramanmaraş'ta yapmaktı. Bu nedenle buradaki projeleri Kahramanmaraş'ta uygulatmak için istedim. Çünkü ben bir siyasi partinin özürlüler koordinasyon merkezi başkanıyım. İnşallah her yönüyle böyle bir çalışma ortamı sağlanır. Burada tek eksik engellilerin yapmış olduğu olimpik branşlardaki spor branşları. İnşallah en kısa sürede bu branşları da faaliyete geçirirler" dedi.

- Emine Deviren 
http://www.haberalanya.com.tr/root.vol?title=hayalim-alanya-39da-gerceklesmis&exec=page&nid=530415

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ