‘gülen Çocuk Şenliği’ Dünya Çocuklarını Bir Araya Getirdi


8 ülkeden 200 engelli ve engelsiz çocuğun bir araya gelip, unutulmaz günler yaşayacağı ‘7. Uluslararası Gülen ÇocukŞenliği’, 26-30 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştiriliyor.
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin (TOFD) ev sahipliğinde 7.'si düzenlenen ‘Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği’, Azerbaycan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Gürcistan, Bosna Hersek, Letonya ve Türkiye’den 7-15 yaş arası 200 çocuğun katılımlarıyla İstanbul’da gerçekleştiriliyor. “Engelli çocuklara eşit yaşam haklarının sağlanması” mesajının kamuoyuna duyurulması ve İstanbul’un Türk kültür ve konukseverliğinin tanıtılmasını kapsayan etkinliklerle, 200 konuğun unutulmayacak günler yaşayacağı şenlik, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nde yapılan karşılama töreni ile başladı.

Dernek merkezinde yapılan karşılamada, Işık Üniversitesi’nden konuklara rehberlik eden gönüllüler, çocuklarla beraber müzik eşliğinde dans ve karaoke performansları gerçekleştirdiler. Ayrıca dernek bahçesine kurulan atölyelerle yüz boyama ve el beceri aktiviteleri gibi çalışmalarla gün boyu eğlendiler.
Başbakanlık Tanıtma Fonu, İBB ve İSEM’in destekleri ile 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen ‘Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği’, onlarca ülkeden yüzlerce engelli ve engelsiz çocuğun bir araya gelerek sanatsal ve kültüreletkinliklerini sergilediği bir proje. Şenlik kapsamında, otel, yiyecek - içecek, İstanbul içi ulaşım, konaklama, gezi - etkinlik gibi tüm organizasyon detayları sponsorların destekleriyle gerçekleştiriliyor. Başta Beşiktaş Belediyesi ve İSEM olmak üzere, ulaşım; Aker Otobüs işletmeleri desteği ile, konaklama, gösteri salonu ve gala gecesi; WOW İstanbul Hotel Convention Center desteği ile, mihmandarlık hizmetlerinin büyük kısmı ise, Işık Üniversitesi öğrencilerinin gönüllü desteği ile sağlanıyor.
İhlas Haber Ajansı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ