"Görmemek Aşka Engel Değil" deyip evlendiler

 
Konya'da her ikisi de görme engelli olan Hüseyin ve Fatma Karataş, düzenlenen düğün töreniyle hayatlarını birleştirdi. Nikah sonrası birbirlerinin ayağına basmaya çalışsa da başarılı olamayan Karataş çifti, tahta kaşıklarla oynayarak doyasıya eğlendi.

Doğuştan görme engelli Hüseyin Karataş (21) yaklaşık 6 ay önce tanıştığı yüzde 70 görme engelli Fatma ile evlenmeye karar verdi.
Hüseyin ve Fatma Karataş'ın nikahlarının kıyılacağı düğün salonuna çok sayıda davetli geldi. Salona yanlarındaki kişilerin desteğiyle girebilen genç çiftin oldukça heyecanlı olmaları dikkati çekti.
Törene katılan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, çiftin nikah şahitliğini yaptı. Nikahtan sonra gelin ve damat, birbirlerinin ayağına basmaya çalışsa da başarılı olamadı.
Damat Karataş, bu sırada yanındakilerin "Kim ayağa bastı-" sorusuna, "Her ikimiz de birbirimizin ayağına basamadık" diyerek cevap verdi.
Doğan, evlilik cüzdanını geline verdi. Çift, evlilik cüzdanını havaya kaldırarak mutluluklarını yakınları ile paylaştı.
Dans ederken birbirlerine sevgi sözcükleri söyleyen gelin ve damat, Konya kaşık havasında tahta kaşıklarla oynayarak doyasıya eğlendi.
-"Önemli olan gönüllerin bir olması"-
Hüseyin Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 ay önce tanıştığı eşiyle kısa sürede evlenmeye karar verdiklerini söyledi.
Aşkın; gözle ve sözle değil de özle ifade edilen bir şey olduğundan, görmemenin engel teşkil etmediğini belirten Karataş, görmeseler de daha samimi ve sıcak bir birliktelik yakaladıklarını dile getirdi.
"Önemli olan gönüllerin bir olması" diyen Karataş, "Dünyadaki bütün kadınların içinde Fatma bir tane. Eşimle işe başladığı gün tanıştık. Yani eşim aynı gün hem eşini hem de işini bulmuş oldu. Sevgiyi besleyen göz değil, kalptir" diye konuştu.
Fatma Karataş ise "Sevgi görmek değil, birbirine saygı duymaktır. Sevgi ve saygı olmadığında çiftler mutlu olamaz. Biz birbirimizi tamamladığımızı düşündüğümüz için evlenmeye karar verdik" 
Kaynak:İHA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ