Görme engellilere şehirde dolaşma eğitimi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan görme engelli vatandaşlar için 'Beyaz Baston Bağımsız Hareket Kursu' başlatıldı. Kurs ile görme engellilerin cadde ve sokaklarda daha rahat hareket edebilmeleri ve baston kullanım kolaylıkları öğretilecek.


        Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi Fethiye Belediyesi işbirliği ile düzenlenen kurs, DSİ'de 15 gün boyunca devam edecek. Kurs süresince engelli vatandaşlara baston kullanımı, sesleri ayırt etme ve sosyal hayata katılım konularında uygulamalı eğitimler verilecek. Görme engellilerin özgürce sokaklarda dolaşabilmesi için bu kursların çok yararlı olduğunu anlatan Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Mehmet Üstün, engellilerin bu kursla engellerini kendilerinin kaldırdığını belirtti. Görme engellilerin eğitim yoluyla ailelerine bağlı kalmayı en az seviyeye düşüreceğini açıklayan Üstün, "Gönüllerince sokaklarda dolaşabilecekler ve kendi işlerini kendileri görebilecekler. Bu yüzden bu kurslarımızı düzenliyoruz. Bizlere destek olan Fethiye Evi Gönüllüleri ve Fethiye Belediyesi'ne şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

        Fethiye'deki görme engellilere eğitim verecek olan bağımsız hareket eğitmeni Nadir Gültekin de ülkede sonradan engelli olanlara eğitim verecek kurum olmamasından dert yandı. Özel girişimler sayesinde özellikle sonradan engelli olmuş vatandaşlara yönelik çalışmalar yapıldığını kaydeden Gültekin, Fethiye'nin bu yönde örnek olduğunu ifade etti.

http://www.haberaktuel.com/gorme-engellilere-sehirde-dolasma-egitimi-haberi-726311.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ