Görme engellilerden takip çizgilerini kapatan esnafa protesto

Muğla'nın Fethiye ilçesinde trafiğe kapalı sokakta görme engelli vatandaşlar için oluşturulan takip çizgilerinin esnaf tarafından işgal edilmesi Altı Nokta Körler Derneği Şubesi tarafından protesto edildi.

Fethiye Belediyesi tarafından 2 yıl önce trafiğe kapatılan Dispanser Caddesi görme engelliler için yapılan takip çizgileri ile dikkat çekiyordu. Engelli vatandaşların sokakta rahatça yürüyebilmelerine olanak sağlayan bu çizgiler zamanla bölge esnafı tarafından işgal edildi. Çizgilerin bulunduğu yerlere masa sandalye atan ve tezgah açan esnafın bu tavrı Altı Nokta Körler Derneği Şubesi tarafından protesto edildi. 'Trafikte saygı' adını verdikleri yürüyüşe fen lisesi öğrencileri de destek verdi. Ellerindeki beyaz bastonlarla takip çizgilerinin işgaline tepki gösteren engellilere zabıta ekipleri de esnafı uyararak destek verdi.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Üstün, görme engellilerin de sokaklarda özgürce dolaşabilmesinin gerektiğini söyledi. Bu bağlamda Fethiye Belediyesi'nin kendilerine yönelik bir sokağa takip çizgisi döşeyip bir ilke imza attığını anlatan Üstün, buna rağmen bazı esnafın bu çizgileri işgal ettiğine dikkat çekti. Üstün, "Maalesef esnaflarımız beyaz baston takip çizgilerini bilmiyor. Engellilerin karşısına engel çıkararak, bu takip çizgilerini masa sandalye atarak işgal ediyor. Öğrencilerle birlikte yaptığımız bu etkinlikle esnaflarımız uyarılmış oldu." dedi.

http://www.haberaktuel.com/gorme-engellilerden-takip-cizgilerini-kapatan-esnafa-protesto-haberi-727917.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ