Fethiye De Görme Engelliler "takip Çizgilerini" İşgal Eden Esnafı Protesto Etti


Fethiye'de görme engelli vatandaşlar için Dispanser Sokak’ta oluşturulan takip çizgileri esnaf tarafından işgal edilince Altı Nokta Körler Derneği Şubesi protesto yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş sonunda zabıta ekipleri takip çizgilerini işgal eden esnafı uyardı.

Fethiye Belediyesi, şehirde yaşayan görme engelli vatandaşların rahat bir yaşam sürmesi amacıyla Dişpanser Sokak'ta takip çizgileri oluşturdu. Belediyetarafından oruşturulan takip çizgileri bir süre sonra esnaf tarafından masa ve sandalyelerle işgal edildi. Durumu tepki gösteren görme engelli vatandaşlar Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi'nin koordinesine protesto yürüyüşü yaptı. "Trafikte saygı" adını verdikleri yürüyüşe Fen Lisesi öğrencileri de destek verdi. Ellerindeki beyaz bastonlarla takip çizgilerinin işgaline tepki gösteren engellilere zabıta ekipleri de esnafı uyararak destek verdi. Etkinlik sonunda zabıtanın uyarısı ile esnaf takip çizgilerindeki işgale son verdi.
Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Üstün, "Görme engelli olan bizler de sokaklarda özgürce dolaşabilmeliyiz. Maalesef esnaflarımız “beyaz baston takip çizgilerini” bilmiyorlar. Engellilerin karşısına engel çıkararak, bu takip çizgilerini masa-sandalye atarak işgal ediyorlar. Öğrencilerle birlikte yaptığımız bu etkinlikle esnaflarımız uyarılmış oldu” dedi.
İhlas Haber Ajansı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ