Engelsiz Yaşam' Gazimağusa'da konuşuldu

Engelsiz Yaşam’ Gazimağusa’da konuşuldu
- Gazimağusa Türk Maarif Koleji sekiz-dokuzuncu sınıf öğrencileri ve eğitimciler seminere yoğun ilgi gösterdi.
- Çiçeği burnunda tekerlekli sandalye basketbol takım oyuncusu Hatice Kuyucu seminerde yerini alırken, Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt’un anıları ve görme engelli sanatçı Mehmet Geçit şarkıları ile seminere renk kattı.
Engelli dünyasına dair farkındalık eğitimi, bu kez Gazimağusa ’da öğrencilere sunuldu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “Engelsiz Yaşam Semineri” Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nde çok sayıda öğrenci ve eğitimcinin katılımı ile gerçekleşti.
Çiçeği burnunda tekerlekli sandalye basketbol takım oyuncusu Hatice Kuyucu seminerde yerini alırken, Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt’un anıları ve görme engelli sanatçı Mehmet Geçit de şarkıları ile seminere renk kattı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı Genel Orta Eğitim Dairesi Müdürlüğü’nün işbirliğiEngelli Spor Federasyonu’na bağlı Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nınkatkılarıyla düzenlenen seminerde, öğrenciler, engellilerin dünyasını yakından tanıdı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Buğçe Küçük yönetimindeki seminerde, Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının eski oyuncusu ve Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt engelli yaşama dair anılarını öğrenciler ile paylaştı.
Görme engelli sanatçı Mehmet Geçit de seminere katıldı, gitar çaldı, kendi bestelerini ve sevilen şarkıları seslendirdi.
Öğrenciler empati yaptı
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in düzenlediği “Engelsiz Yaşam Seminerleri”nde, öğrenciler, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin katkıları ile, tekerlekli sandalyelerde deneyimler yaşayarak engelli yaşama dair empati kurdular.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’inmaskotuCello neşeli dansları ve tavırları ile öğrencileri eğlendirirken, dağıtılan hediyeler de katılımcıları çok mutlu etti.
Seminerde, çeşitli engelli-empati oyunları oynanarak farkındalık yaratıldı.
Yoğun ilgi gören oyunların sonunda, öğrenciler bu oyunlar ile kendilerini bir dakika bile olsa engellilerin yerine koymuş olmanın çok farklı hisler yaşattığını, engellilerin yaşadıkları zorlukları bire bir hissettiklerini dile getirdi.
http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/41/news/104027/PageName/SPOR

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ