’Engellilerin sorunlarına parti üstü davranışla yaklaşılmalı’

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, engellilerin sorunlarına parti üstü davranışla yaklaşılması gerektiğini belirterek, "Engellilerin yaşadığı sorunların çözümü konusunda siyasi bir ayrımın yapılmaması gerekiyor." dedi.


CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, CHP Samsun İl Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Dürdane Kılıç ve beraberindeki partililer, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi’ni ziyaret etti. Burada Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Avukat Mehmet Yılmaz ve derneğin başkanvekili Hayri Hakyemezoğlu ile görüşen CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven, engellilerin yaşadığı sorunlara parti üstü davranışı ile yaklaşılması gerektiğini belirterek, "Engellilerin yaşadığı sorunların çözümü konusunda siyasi bir ayrımın yapılmaması gerekiyor." dedi.

Türkiye’nin batısında engelli vatandaşların çok daha iyi örgütlenip sorunlarını dile getirebildiğini söyleyen CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven “ Küçük illerimizde engellilerimiz sorunlarını rahat bir şekilde dillendiremiyor. Yeni 4+4+4 eğitim sistemi ile engellilerin gidebildiği uygulama okulu ve iş eğitim merkezlerine 23 yaş sınırı getirildi. Bu yaş sınırı ile 23 yaşını geçmiş engelli öğrencilerimizin eğitimleri aksadı. Bazı şehirlerde anneler buna karşı koyarak çocuklarının eğitim almalarının devamını sağladılar. Ancak bazı şehirlerde ise ‘durum böyleymiş’ denilip aileler çocuklarını eve kapattı." diye konuştu.

CHP'Lİ GÜVEN'DEN ENGELLİ YASASI ELEŞTİRİSİ
Açıklamasında engelliler yasasının 3 yıl süre ile uzatılmasını eleştiren CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven şunları kaydetti: "Bilindiği üzere 7 Temmuz 2012’de yürürlüğe girmesi planlanan ancak yaşanan aksaklıklar nedeniyle 3 sene ertelenen engelliler yasası, 2015 yılında yürürlüğe girecek. Bu yasa çıkartılmadan kentleri engellilerin erişebilirliğine kolay hale getirecek belediyelere ek bütçe verilmesi gerekiyordu. Bu sağlanmadı. Sonra yasa 3 sene ertelendi. Yine belediyelere ek bütçe konulmuyor. Önümüzdeki seçimler bittiği zaman ’yok böyle bir şey’ denilecek diye düşünüyorum."
 http://focushaber.com/-engellilerin-sorunlarina-parti-ustu-davranisla-yaklasilmali--h-288823.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ