Engellilere Özel Koltuk Dizaynı

Türkiye'de ise bu sayının 8 milyon civarında olduğu belirtiliyor. Kişiye özel otomobil iç dizaynları ile araçlarda lüks yaşam alanları oluşturan Erbakan Malkoç yönetimindeki Dizayn Vip ekibi, engelliler için uzaktan kumanda aracılığıyla hareket ederek araç dışına çıkabilen özel koltuk tasarımları yapıyor. Bu tasarımları sosyal sorumluluk bilinci ile dizayn eden firma, araç koltukları için sadece üretim maliyeti alıyor, işçilik ücreti talep etmiyor.

Dizayn Vip ekibi, ülkemizde yaşam alanları kısıtlanan engellilerin hayatlarında bir nebze de olsa kolaylık sağlamak amacıyla uzaktan kumanda ile hareket eden koltuklar tasarladı. Dönebilen ve aracın dışına çıkıp tekrar içeri girebilen, engelli veya fiziksel gücü yerinde olmayanlar için konforlu bir şekilde araca binip inebilme imkanı sunuyor. 100 kişilik deneyimli kadrosu ile Türkiye'de Avrupa standartlarının üstünde tasarım yapan firma, engellilerin araçlara tek başına binmesini sağlayan koltuklar için maliyeti olabildiğince düşürüp sadece kullanılan ürünler için bir bedel talep ediyor.
Türkiye'de Avrupa standartlarında tadilat ve TİP onay belgeli bir şirket olan Dizayn Vip, Dünyanın önde gelen isimlerine araç tasarımları yaparak üretiminin büyük bir kısmını ihraç ediyor. Dizayn VIP, otomobil dizaynının yanı sıra; minibüs, otobüs, karavan, yat, helikopter ve jetlerin içini de dizayn ediyor. Araçlarda kullanılan hammaddelerin tamamında yerli ürünler kullanarak da Türk ürünlerinin kalitesini dünyaya tanıtıyor. 
KONUŞMAK YERİNE "ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ"
Dizayn Vip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç: "Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Ülkemizde çoğu engelli okuyamıyor, çalışamıyor veya en doğal hakkı olan toplumla bir arada olma şansını maalesef bulamıyor. Avrupa'da engelliler için özel yollar, özel yürüme alanları, özel engelli araçları kısacası her şey düşünülüyorken ülkemizde ise maalesef engellilerin hayatını kolaylaştıracak imkanlar çok kısıtlı. Her insanın bir engelli adayı olduğu gerçeği ile hareket ederek, sorunları dile getirmek yerine çözüm üretmenin daha faydalı olacağı kanısındayız. Dizayn Vip ekibi olarak sosyal sorumluluk bilinci ile engellilerin sorunlarından sadece biri olan araçlara binme ve inme problemlerini ortadan kaldırmaya çalıştık. Tasarladığımız özel koltuklar için hiçbir işçilik ücreti talep etmiyor, maliyetine üretim yapıyoruz. Maliyeti de olabildiğince düşük tutup, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

 http://www.haberler.com/engellilere-ozel-koltuk-dizayni-4490065-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ