Engellilere İş Yeri Açma İmkanı


Aksaray Girişimci İşadamları Derneği (AGİAD), Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Geliştirme Birliği (KOSGEB) ve Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından imzalanan protokolle engelli vatandaşlara "Girişimcilik Eğitim Kursu" verildi.

Aksaray KOSGEB Müdürü Hakan Koçak, engellilere yönelik düzenlenen eğitim kursunda asıl amacın engelli bireylerinde topluma ve iş dünyasına kazandırılması olduğunu belirterek, "KOSGEB olarak amacımız Türkiye'deki girişimciliği yaygınlaştırmak, başarılı iş fikirlerini ortaya çıkarmak amacıyla AHİLER Kalkınma Ajansı, AGİAD ve KOSGEB arasında bir protokolle burada 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimi yapacağız. Eğitim sonrasında başarılı bulunan kişilere, KOSGEB tarafından projeleri başarılı bulunan girişimcilere 30 bin lira hibe, 70 bin lira geri ödemeli 2 yıl geri ödemesiz kısmı olarak 70 bin lira sıfır faizli kredi uygulayacağız. Aksaray'da yapılan bir ilk olarak burada biz engelli olarak tabir edilen girişimcilere girişimcilik eğitimini veriyoruz ki bu noktada KOSGEB olarak destek oranımız 10 puan fazla oluyor. Normalde yüzde 70 olan destek oranımızı buradaki arkadaşlar için yüzde 80 olarak uygulayacağız. Buradaki asıl amacımız girişimcilerin kendilerini daha özgür, daha güvenli hissetmelerini, kendilerine engelli olarak değil, normal birey olarak kabul edip Türkiye'ye kazandırmak" dedi.
AGİAD Başkanı Reha Güven, kursun engelli bireylere özel olarak açıldığını belirterek, "Kursu açmaktaki temel amacımız bizim bir sivil toplum örgütü olarak, iş adamı derneği olarak yeni iş fikirlerinin kazandırılması, topluma fayda sağlaması açısından bu tür organizasyonlar yapıyoruz. Çeşitli zamanlarda yaptığımız kurslarla, eğitimlerle iş dünyasına hem nitelikli iş gücü anlamında hem de girişimci anlamında insanları kazandırıyoruz. Şimdi burada da işte toplumun belli bir kesimini teşkil eden engelli vatandaşlarımıza özel olarak açılmış, onların toplum hayatına katkısını sağlama maksadı ile bir girişimcilik vasfı kazandırmak ve bunun neticesinde de KOSGEB vasıtası ile bir takım maddi destek alması neticesinde bir fayda sağlamak amacıyla kursu açtık" diye konuştu.
AHİKA Aksaray Yatırım Destek Uzmanı Resul Olcar, "Kalkınma Ajansı olarak projedeki amacımız bölgemizdeki girişimcilik faaliyetlerine destek sağlamak. Bu bağlamda da Ahiler Kalkınma Ajansı olarak sürekli biz girişimcilik eğitimini düzenliyoruz. Aksaray'da bu düzenlemiş olduğumuz 4'üncü girişimcilik eğitimi ama bu eğitimin bizim için farklı bir önemi var. Engelli vatandaşlarımızın iş hayatına katkıda sağlamak için girişim faaliyetlerini artırmak için, onlar için engelleri kaldırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Kendilerine özel düzenlenen girişimcilik eğitim kursundan son derece memnun olduklarını belirten engelli vatandaşlar ise yetkililere teşekkür ederek, kendilerine iş kuracaklarını ve bu yüzden kursa katıldıklarını ifade etti.

İHA

http://www.stargundem.com/ajanslar/engellilere-is-yeri-acma-imkani-286436.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ